Formula 1 Abu Dhabi: Mercedes câștigă FP3 și este favorită pentru pole

Formula 1 Abu Dhabi: Mercedes câștigă FP3 și este favorită pentru pole

Mercedes AMG a fost echipa de bătut în ultima sesiune de antrenamente libere a anului. Lewis Hamilton s-a impus oprind cronometrul la 1m.37.176s. Un tur cu 50 de miimi mai bun decât ce a reușit Valtteri Bottas în FP2 ieri, dar trebuie spus că în calificări temperaturile vor fi mult mai mici la nivelul asfaltului și deci pista va deveni mai aderentă.

Alături de britanic, pe prima linie a grilei provizorii îl avem pe Kimi Raikkonen la 288 de miimi în urma cvintuplului campion mondial. Ferrari a activat o mapare mai apropiată de ceea ce va folosi în calificări astfel că ambii piloți ai Scuderiei sunt în top 3. Sebastian Vettel deschide linia a treia cu un timp la slab cu 411 miimi decât al lui Hamilton. Pe o pistă mai fierbinte și mai puțin aderentă, Vettel a reușit un timp similar cu cel din FP2.

Max Verstappen a fost al 4-lea la aproape 6 zecimi de lideri. Red Bull suferă în continuare la capitolul putere lucru exacerbat și de temperaturile mari din această sesiune. În calificări s-ar putea ca lucrurile să fie ceva mai strânse, dar rămâne de văzut.

Valtteri Bottas a fost al 5-lea la aproape 8 zecimi de coechipierul său. În urma lui, Daniel Ricciardo, care a avut o sesiune de coșmar. Nu numai că a fost cu aproape 4 zecimi mai lent decât Verstappen, dar monopostul său Red Bull a suferit încă o defecțiune care parcă întărește decizia australinului de părăsi echipa Red Bull la sfârșitul acestui an.

Grosjean a fost al 7-lea la sfârșitul sesiunii, fiind urmat de Nico Hulkenberg de la Renault mai lent cu 4 zecimi. Coechipierul germanului, Carlos Sainz a fost al 9-lea urmat de Esteban Ocon de la Force India, ultimul în top 10.

Al doilea pilot Force India, Sergio Perez a încheiat pe locul 11 cu Hartley și Leclerc pe locurile imediat următoare. Monegascul a avut parte de un tete-a-queue în urma căruia monopostul C37 a lovit barierele TecPro rămânând fără aripa spate.

Kevin Magnussen a avut un timp suficient pentru locul 14, iar PIerre Gasly s-a clasat pe locul 15. Un incident ciudat a avut loc cu Romain Grosjean în ultimele minute ale sesiunii. Gasly încerca să termina un tur rapid, iar Grosjean era pe turul de întoarcere la boxe. Cei doi s-au atins, iar stewarzii vor analiza incidentul înainte de calificări.

Fernando Alonso a fost al 16-lea cu Ericsson pe locul imediat următor. Stroll, Vandoorne și Sirotkin închid tabela cu timpi din FP3.

© f1.com