Formula 1: Mick Schumacher va pilota pentru Ferrari și Alfa Romeo în testul de la Bahrain

Numele Schumacher va fi din nou prezent la bordul unei mașini actuale de Formula 1 după ce Ferrari a anunțat că Mick, fiul lui Michael, va participa la cele două zile de teste de la Bahrain.

Tânărul de 20 de ani calcă pe urmele celebrului său tată rapid. Schumacher este campionul Formulei 3 Europene în 2018, iar anul acesta este pilotul echipei Prema Racing în Formula 2, urmând să debuteze în Bahrain chiar în acest weekend. Germanul a primit un loc în prestigioasa academie a lui Ferrari la începtul anului, iar oportuitățile importante nu au întârziat să apară.

Astfel, Schumacher va pilota atât pentru Ferrari, cât și pentru Alfa Romeo în testele care se vor desfășura imediat după weekendul de Formula 1 din Bahrain. Tânărul Mick va urca marți la volanul monopostului Ferrari, urmând ca miercuri să piloteze pentru Alfa Romeo.

„Sunt evident mai mult decât entuziasmat și aș dori să mulțumesc Ferrari și Alfa Romeo pentru această oportunitate,” a spus Schumacher. „Aștept cu nerăbdare această experiență care sunt sigur că va fi grozavă. Momentan, însă, încerc să pun deoparte gândurile mele despre test, pentru că aștept cu entuziasm și prima mea cursă de F2. Vreau să mă concentrez 100% pe weekendul care vine.”

Mattia Binotto a adăugat: „Suntem foarte încrezători în Ferrari Driver Academy, pe care o vedem drept o schemă de antrenament de nivel înalt pentru tinerii noștri talentați, iar faptul că i-am încredințat un loc permanent în monopost lui Charles Leclerc este o dovadă a acestui lucru.”

Schumacher a câștigat opt curse și a urcat pe podium de 14 ori în 2018, impresionând și obținând comparații tot mai multe cu tatăl său de șapte ori campion mondial de Formula 1. De curând, Mick a vorbit despre acest lucru, spunând: „Să fiu comparat cu tatăl meu nu a fost nicio problemă pentru mine vreodată.”