K9Aparatul de nouă generație permite atât testarea sistemelor cu injecție directă a benzinei (GDi), cât și a celor cu injecție indirectă (PFi) în nu mai mult de cinci minute. Gama suplimentară de echipamente de curățare cu ultrasunete le permite atelierelor să curețe calamina, o problemă întâlnită frecvent în service la motoarele GDi.

În combinație cu piesele OE, instrumentele de diagnosticare și programul de instruire, centrele de aftermarket independente beneficiază de noi oportunități pe o piață profitabilă și în rapidă expansiune, datorită soluției GDi complete.

Delphi Technologies Aftermarket lansează versiunea de producție a sistemului Hartridge Excalibur GDi Master. Bancul de probe compact poate testa și GDi, și PFi, și a debutat ca prototip la Automechanika Frankfurt 2018, fiind cel mai nou membru din programul său pentru GDi, alături de o serie de echipamente de curățare cu ultrasunete. Alături de pompe OE, injectoare și kituri de service pentru vehicule apreciate din gama PSA, instrumente de diagnosticare și instruire pentru partea electronică și hidromecanică pentru toate mărcile, noua capacitate le oferă atelierelor auto o nouă cale de intrare, rentabilă și de înaltă calitate, pe piața de service a sistemelor de injecției a benzinei – o piață profitabilă și aflată în plină creștere.

„Se preconizează că peste 80% dintre vehiculele ușoare comercializate în 2030 vor avea un motor cu ardere internă. Majoritatea vor avea motorizări pe benzină și un număr tot mai mare vor folosi sistemul GDi”, explică Adam Lee, directorul diviziei Hartridge la Delphi Technologies Aftermarket.

„Anticipăm că valoarea totală a pieței GDi va crește cu peste 30% în Europa în următorii 5-10 ani, creând o oportunitate atrăgătoare pentru acele ateliere care dispun de instrumentele potrivite și de know-how-ul necesar pentru a depana aceste vehicule. Prin adăugarea capacităților de testare și curățare în programul nostru GDi, distribuitorii, agenții și atelierele vor putea să le ofere clienților o soluție de service integrală, care generează valoare, fidelizarea clienților și, cel mai important, profit, în unul dintre segmentele reparațiilor auto cu cea mai rapidă creștere.”

Testarea sistemelor GDi și a sistemelor PFi în nu mai mult de cinci minute

Hartridge Excalibur GDi Master, una dintre soluțiile de testare de nouă generație pentru toate mărcile, oferă atelierelor posibilitatea de a diagnostica sistemul GDi pe bobină sau piezoelectric, până la 235 de bari, precum și tehnologia de injecție PFi. Aparatul de tip „plug-and-play” este bazat pe aceeași platformă premiată și patentată și același software magmahTouch ca și Sabre CRi și Toledo HEUi Master, permițând efectuarea unor teste complete în nu mai mult de cinci minute. 

Datorită tehnologiei de măsurare a timpilor de reacție pentru toate evenimentele (FERT), Excalibur GDi Master poate testa distribuirea corectă a combustibilului și temporizarea injecției, doi parametri esențiali pentru tehnologia GDi. Mașina include și o funcție integrată de spălare inversă, prin care injectorul este purjat de agenți de contaminare înaintea testării, un modul de analiză a modelului de pulverizare unic prin care se determină dacă profilul/modelul de pulverizare din duză este corect, dar și o bază de planuri de testare automatizate și validate de Hartridge, datorită cărora întregul pachet se utilizează rapid și ușor.

Atelierele îndepărtează calamina datorită echipamentului de curățare cu ultrasunete

Injectoarele GDi se află în camera de combustie a motorului, fiind predispuse să acumuleze multă calamină. Pentru a veni în întâmpinarea acestei probleme tot mai frecvent întâlnite în service, Hartridge oferă, de asemenea, o gamă de rezervoare din oțel inox pentru curățarea cu ultrasunete. Datorită ciclurilor de curățare de unu până la trei minute, calamina este dislocată rapid, iar procesul de curățare este mai eficient și mai cuprinzător decât alte metode.   

„Din ce în ce mai mulți clienți se așteaptă ca mașina să se comporte ca în ziua în care au cumpărat-o”, adaugă Lee. „În realitate, calamina poate apărea aproape imediat, iar în timp, ea reduce cuplul, puterea și economiile de combustibil. Prin curățare regulată în unul dintre rezervoarele noastre, injectoarele pot fi readuse la starea inițială, optimizând performanțele vehiculului și economiile de combustibil”.

Hartridge Excalibur GDi Master și echipamentul de curățare cu ultrasunete sunt cele mai noi elemente din programul de service GDi al companiei. Programul complet a fost lansat spre finele anului 2018 și constă din pompe, injectoare și kituri de service montate ca echipamente originale în peste 2,1 milioane de vehicule PSA apreciate, iar noi utilizări importante sunt preconizate pe parcursul acestui an. Acesta include, în plus, instrumente de diagnosticare și sesiuni de instruire pe partea electronică și hidromecanică, oferind capacități mai vaste pentru sisteme GDi de la orice marcă.

Pentru mai multe informații despre programul de service GDi de la Delphi Technologies, vizitați delphiaftermarket.com sau hartridge.com.