Berger: „Hamilton, la nivelul lui Senna”

Gerhard Berger îl consideră pe Lewis Hamilton singurul pilot care se apropie de nivelul fostului mare campion brazilian Ayrton Senna.

Austriacul, fost coechipier cu Senna la McLaren între 1990 şi 1992, e convins că britanicul de la Mercedes, cvintuplu campion mondial, e cel mai bun pilot contra căruia a concurat sau pe care l-a văzut de la Senna încoace.

„Întotdeauna am spus că nu văd pe nimeni lângă Ayrton, dar Lewis este primul pilot pe care l-am pus la același nivel. Este foarte rapid, face mai puține greșeli decât ceilalți. Ceea ce mă impresionează cel mai mult la el este că, deşi a câştigat atât de multe, ştie să accepte şi locul 2, nu gândeşte <sunt pe locul 2, ori fac totul pentru a-l depăşi, ori sunt out>. Nu face asta, ci stă acolo şi aşteaptă: <OK, termin al doilea, iau punctele>. Pare imbatabil în acest moment la modul în care se prezintă. A câștigat cinci titlu, s-a impus cursă după cursă. Are cea mai bună mașină cu cel mai bun motor, dar este și de departe cel mai bun în acest moment,” l-a caracterizat Berger pe Hamilton.

Gerhard Berger, convins că Hamilton poate depăşi recordul lui Schumacher

Fostul pilot austriac e convins că Lewis Hamilton îi poate depăşi recordul lui Michael Schumacher, campion mondial de şapte ori în „Marele Circ”.

„Cred că Lewis, dacă nu i se întâmplă nimic și continuă să conducă în acest fel, pentru următorii doi sau trei ani va fi mereu în lupta pentru titlu. Cu siguranță are șansa de a bate acele recorduri. E trist, e o tragedie ce i s-a întâmplat lui Michael [accidentul de la schi] şi poate aş vrea să îşi păstreze recordul, însă Hamilton este un pilot foarte special, unul dintre cei mai buni pe care i-am văzut în F1,” a mai spus Gerhard Berger.

Lewis Hamilton (34 de ani) are cinci titluri mondiale la piloţi, primul cu McLaren-Mercedes, în 2008, iar restul cu Mercedes, în 2014, 2015, 2017 şi 2018. Are 75 de curse câştigate, 137 de podiumuri, 3.086 de puncte, 84 de pole position-uri şi 41 de fastest laps-uri în carieră.

Decedat pe 1 mai 1994, în timpul Marelui Premiu al statului San Marino, de la Imola, la 34 de ani, Ayrton Senna a cucerit trei titluri mondiale la piloţi cu McLaren, în 1988, 1990 şi 1991, a câştigat 41 de curse, a avut 80 de clasări pe podium, a plecat de 65 de ori din pole position şi a avut de 19 ori cel mai rapid tur dintr-o cursă.