Ferrari promite primele îmbunătățiri din 2019 la Baku

Ferrari va aduce primele îmbunătățiri din acest an monoposturilor la Marele Premiu al Azerbaidjanului, programat în acest final de săptămână la Baku.

Scuderia de la Maranello a anunțat primele update-uri din acest an, în tentativa de a reduce handicapul față de rivala Mercedes.

Constructorul italian n-a terminat mai sus de locul 3 niciuna din primele trei curse ale sezonului și este deja cu 57 de puncte în urma celor de la Mercedes, care au realizat „dubla” în fiecare cursă din acest an.

Problemele aerodinamice și absența unor upgrade-uri externe, spre deosebire de Mercedes, sunt printre cauzele debutului dificil de an.

„Primele trei curse nu au decurs aşa cum ne-am dorit, însă acest Grand Prix este un moment important pentru noi. Faptul că vom aduce câteva update-uri la Baku este primul pas în dezvoltarea monopostului SF90. Ne-am pregătit foarte bine, am analizat toate datele dobândite până acum, am urmărit zonele unde putem îmbunătăţi,” a asigurat Mattia Binotto, şeful celor de la Ferrari.

La ce se aşteaptă Sebastian Vettel în Azerbaidjan

„O mare provocare la Baku va fi de a găsi nivelul potrivit al aripii drepte pentru a obţine o bună aderenţă în virajele lente, dar şi pentru a fi mai rapizi în liniile drepte, unde am petrecut mult timp la accelerație completă. Nu va fi un compromis ușor,” a spus și pilotul numărul 1 al Scuderiei, Sebastian Vettel.

Germanul este pe locul 4 în clasamentul general al piloților după trei etape, cu 37 de puncte, doar unul în plus față de coechipierul Charles Leclerc, aflat la primul sezon la echipa italiană.

Ferrari este a doua în ierarhia constructorilor, cu 73 de puncte. Liderul Mercedes are 130, iar a treia clasată, Red Bull Racing Honda, a adunat 52.