Malaezia vrea din nou un Grand Prix de Formula 1

Premierul Malaeziei, Mahathir Mohamad, doreşte ca ţara sa să organizeze din nou curse de Formula 1.

Discuţiile pentru introducerea Marelui Premiu al Malaeziei în calendarul anilor viitori nu au început deocamdată, a anunţat directorul circuitului de la Sepang, Razlan Razali.

Grand Prix-ul malaezian a ieşit din calendar începând cu 2017. Razlan Razali a anunţat, atunci, că problemele financiare ar împiedica organizarea cursei chiar dacă aceasta ar fi fost oferită gratis.

„Acum nu suntem disperaţi să aducem cursa înapoi,” a declarat Razali, care nu crede însă că Marele Premiu al Malaeziei va reveni în „Marele Circ” mai devreme de 2022.

„Da, premierul nostru a făcut unele declaraţii. El speră că într-o zi cursa va reveni, dar eu nu sunt aici să bat la uşa Liberty Media [deţinătorul drepturilor comerciale] şi să spun: <Scuzaţi-mă, putem avea o discuţie?>”. Mahathir Mohamad afirmase recent că îşi doreşte din nou o cursă de Formula 1 în Malaezia.

„Interesul pentru Grand-Prix-uri este încă foarte mare şi vrem să aducem înapoi cursele, pentru că au stimulat mulţi malaezieni să intre în industria de automobile,” a spus acesta.

Razali s-a întâlnit cu premierul, căruia i-a transmis că revenirea în F1 este unul de durată.

Câştigătorii Marelui Premiu de la Sepang

Marele Premiu de la Sepang a avut loc între 1999 şi 2017. Sebastian Vettel are patru victorii pe circuitul malezian, Michael Schumacher şi Fernando Alonso câte trei, iar Kimi Raikkonen două succese. Câte o dată s-au impus la Sepang Eddie Irvine, Ralf Schumacher, Giancarlo Fisichella, Jenson Button, Lewis Hamilton, Daniel Ricciardo şi Max Verstappen.