Formula 1 nu va mai avea loc în centrul oraşului Miami

Proprietarii Campionatului Mondial de Formula 1 şi organizatorii au abandonat planul organizării unui Mare Premiu în centrul oraşului Miami, din cauza neplăcerilor pe care le-ar provoca rezidenţilor şi afacerilor din zonă.

„Am dorit să facem ceva minunat pentru Miami. Din păcate, după ce am primit în sfârşit reportul detaliat privind implicaţiile construcţiei circuitului stradal în fiecare an, am realizat că vor exista multe săptămâni cu o perturbare semnificativă a traficului, a locuitorilor şi a afacerilor din zona respectivă,” a anunţat Tom Garfinkel, vicepreşedinte şi CEO la Miami Dolphins şi Hard Rock Stadium.

Garfinkel a dezvăluit că se caută o altă locaţie, pe un teren aflat în apropierea Hard Rock Stadium, arena unde au loc meciurile de pe teren propriu ale echipei de fotbal american Miami Dolphins.

„Peste 250 de acri de teren” ar fi disponibili, potrivit lui Tom Garfinkel, pentru construirea „unui circuit de clasă mondială” la Miami.

SUA are un Mare Premiu de Formula 1, la Austin

Oficialii Formulei 1 aveau în plan să introducă încă din 2019 încă o cursă stradală, însă în vara anului trecut au amânat pentru 2020 viitorul Grand Prix de la Miami, din cauza opoziţiei locale faţă de proiect.

Miami ar urma să găzduiască de anul viitor al doilea Mare Premiu din SUA, după cel de la Austin (Texas).

Contractul propus de Liberty Media, proprietarii Formulei 1, se întinde pe zece ani, însă aceştia vor să se asigure că evenimentul are viabilitate pe termen lung şi o susţinere locală cât mai mare.