Charles Leclerc a trecut cu greu peste gafa din calificările Marelui Premiu de Formula 1 al Azerbaidjanului, de la Baku, câştigat de Valtteri Bottas şi pe care monegascul de la Ferrari l-a încheiat pe locul 5.

Tânărul pilot nu şi-a iertat greşeala din calificări, când şi-a izbit monopostul de zid în Q3 şi a fost nevoit să plece al optulea de pe grila de start a celei de-a patra curse a sezonului din “Marele Circ”.

“Maşina avea suficient potenţial pentru a reuşi pole position-ul, însă eu mi-am risipit toate şansele izbind parapetul. E greşeala mea şi îmi asum responsabilitatea. În cursă am făcut tot ce am putut având în vedere locul de pe care am plecat. Este puţin dezamăgitor”, şi-a pus cenuşă în cap pilotul Scuderiei de la Maranello.

Charles Leclerc, la primul sezon la Ferrari

Pilotul în vârstă de 21 de ani este considerat de specialişti printre cei mai talentaţi piloţi ai ultimilor ani şi unul dintre driverii care îşi va pune amprenta în ultimii ani pe istoria “Marelui Circ”.

Leclerc se află la doar al doilea sezon în Formula 1, după ce fusese doi ani pilot de teste.

Leclerc s-a clasat anul trecut, la bordul unui Alfa Romeo Sauber, pe locul 13 în clasamentul general, cu 39 de puncte, iar în acest an a făcut marele pas şi şi-a îndeplinit visul declarat de a conduce un Ferrari.

Charles Leclerc a obţinut în acest an şi primul podium al carierei, în Bahrein, unde a încheiat Grand Prix-ul pe locul 3.

Monegascul e pe poziţia a cincea la general, cu 47 de puncte după primele patru curse ale noului sezon.