Lewis Hamilton a pus şi pe seama Virtual Safety Car-ului pierderea cursei de la Baku, unde a fost depăşit de coechipierul său de la Mercedes, Valtteri Bottas.

Britanicul se afla cu două secunde în urma finlandezului înaintea apariţiei VSC-ului, de după abandonul francezului Pierre Gasly, însă a pierdut o secundă şi jumătate până la dispariţia VSC-ului, din momentul în care mai erau zece tururi din Marele Premiu al Azerbaidjanului. Ajuns astfel la 3,5 secunde în urma lui Bottas, Hamilton nu a mai putut lansa atacul final şi a încheiat cursa pe locul 2.

“Valtteri a făcut o treabă bună în calificări, ceea ce l-a pus într-o poziţie bună pentru a lupta pentru victorie. Apoi a fost acel moment, în care am pierdut două secunde sau cât a fost sub VSC, aşa că a trebuit să remontez. Mai rămăseseră puţine tururi şi nu a fost deloc uşor. A fost însă vina mea şi voi lucra la asta. Sunt câteva lucruri pe care le pot regla pentru ca astfel de situaţii să nu se mai repete”, a comentat campionul mondial en-titre.

Clasamentul general după Baku – Hamilton, depăşit cu un punct de Bottas

Lewis Hamilton a terminat cursa la o secundă şi jumătate în spatele lui Bottas, pe care încercase să îl depăşească încă de după start, care l-a avut pe finlandez în pole position.

Hamilton a căzut pe locul 2 în clasamentul general al piloţilor, cu 86 de puncte, unul mai puţin decât coechipierul său. Ambii piloţi Mercedes au câte două victorii şi două locuri secunde în primele patru curse ale sezonului, însă Bottas are un punct în plus datorită unui fastest lap realizat în actuala stagiune.