Acord de principiu pentru rămânerea Monzei în calendarul Formulei 1

Prestigiosul Mare Premiu al Italiei, de la Monza, va rămâne în calendarul Formulei 1 până în 2024. Automobil Club Italia a anunţat că a ajuns la un acord de principiu cu conducătorii “Marelui Circ” pentru prelungirea contractului.

„ACI şi Formula 1 au ajuns la un acord general privind aspectele economice ale contractului de colaborare pentru Grand Prix-ul Italiei de la Monza în următorii cinci ani, respectiv pentru perioada 2020-2024,” este anunţul din comunicatul Automobil Club Italia.

„Consiliul general al Automobil Club Italia l-a mandatat pe preşedintele său, Angelo Sticchi Damiani, pentru a continua negocierile cu Formula 1 asupra tuturor aspectelor tehnice şi comerciale relative ale parteneriatului, pentru a obţine, în cel mai scurt timp, semnarea contractului şi pentru ca această colaborare să devină total operaţională,” se mai arată în comunicat.

Monza a găzduit curse din Formula 1 încă de la prima ediţie, din 1950, cu excepţia unui singur an, 1980, când circuitul a fost în renovare, iar Grand Prix-ul Italiei a avut loc la Imola, unde a fost organizat şi Marele Premiu al statului San Marino.

Marele Premiu al Italiei nu a lipsit niciodată din calendarul Formulei 1

Marele Premiu al Italiei şi cel al Marii Britanii sunt singurele care au rezistat în „Marele Circ” la fiecare ediţie, din 1950 încoace.

Alte patru Grand Prix-uri (cel al Marii Britanii, de la Silverstone, al Spaniei, de la Barcelona, al Germaniei, de la Hockenheim şi al Mexicului, de la Ciudad de Mexico) îşi renegociază contractele pentru a rămâne în calendarul Formulei 1 şi după 2019.

Grand Prix-ul Italiei, de la Monza, este a 14-a etapă din calendarul Formulei 1 din acest an şi va avea loc pe 8 septembrie.