Hamilton, încântat de performanțele Mercedes din 2019

Lewis Hamilton e încântat de performanţele Mercedes-ului din acest debut de sezon, în  care constructorul german a realizat „dubla” în fiecare dintre primele patru Mari Premii din 2019.

Campionul mondial en-titre i-a avertizat pe rivalii de la Ferrari că trebuie să progreseze mult pentru a putea concura de la egal la egal în acest an cu Mercedes.

„Valtteri a progresat clar în acest an, este cu adevărat fericit în mașină și conduce fantastic. Va fi nevoie de niște performanțe extraordinare din partea amândurora pentru a ne depăşi unul pe celălalt. Sperăm ca, la un moment dat, cei de la Ferrari să fie în luptă cu noi. Cred că la Baku au avut o performanţă bună. Este nevoie de o performanţă a maşinii cât mai aproape de 100% pe tot parcursul weekend-ului, iar noi am fost foarte aproape de asta. Cei de la Ferrari vor trebui să-şi crească nivelul dacă vor să ne bată,” a declarat pilotul britanic.

Mercedes, la 74 de puncte peste Ferrari

Hamilton s-a clasat pe locul 2 în Azerbaidjan şi a fost depăşit cu un punct în clasamentul general de colegul Valtteri Bottas. Pilotul numărul 1 al celor de la Ferrari, Sebastian Vettel, se află deja la 35 de puncte în spatele lui Bottas în ierarhia piloţilor, în timp ce Scuderia Ferrari are deja un handicap de 74 de puncte faţă de Mercedes în clasamentul constructorilor.

“„rrari a avut ritm bun în antrenamente şi calificări. Trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ pentru că noi nu am avut niciun upgrade la Baku, iar Ferrari da. A fost o performanţă puţin surprinzătoare a noastră, iar într-o anumită etapă vom veni şi noi cu upgrade-uri,” a mai spus cvintuplul campion mondial.

Hamilton (34 de ani) a câştigat două din primele patru curse ale sezonului, iar în celelalte două s-a clasat pe locul secund. Aceleaşi performanţe le-a avut şi coechipierul Valtteri Bottas, care îl depăşeşte cu un punct datorită unui fastest lap obţinut în acest sezon.