Vettel, nemulţumit de monopostul Ferrari – Leclerc îl contrazice

Sebastian Vettel nu e deloc mulţumit de performanţele Ferrari-ului său din debutul de sezon. Pilotul german are doar două clasări pe podium în primele patru etape ale sezonului şi se află deja la 35 de puncte în spatele liderului clasamentului general, Valtteri Bottas.

„Trebuie să fim mai rapizi. Avem nevoie de un ritm mai puternic. Mai ales într-un loc precum Baku ai nevoie să ai încredere în mașină. Nu am ajuns încă la acest stadiu. Simt că nu conduc la maximum de capacitate deoarece mașina nu răspunde aşa cum îmi place. Cred că răspunsul monopostului este nenatural,” s-a plâns germanul, cvadruplu campion mondial al piloţilor cu Red Bull, în perioada 2010-2013.

Vettel are cinci puncte avans faţă de noul său coleg,  Charles Leclerc, însă tânărul pilot din Monaco a fost considerat mai rapid decât Vettel în primele Grand Prix-uri ale sezonului. Leclerc a trebuit să se supună ordinelor de echipă în Australia şi China şi a obţinut singurul pole position al lui Ferrari din acest sezon, în Bahrein.

Charles Leclerc a obţinut singurul pole al lui Ferrari din 2019

Monegascul de  21 de ani nu s-a arătat deranjat de performanţele monopostului Ferrari SF90, precum colegul său cu zece ani mai în vârstă.

„În acest moment nu sunt atât de nemulțumit de mașină. Poate că trebuie să muncim puțin mai mult la ceea ce avem de făcut în cursă. În calificări monopostul a fost uimitor, însă în cursă am avut mai multe probleme cu echilibrul. Acestea sunt însă probleme mici și sunt sigur că vom trece peste ele,” este optimist Leclerc.

Leclerc are un loc 3 şi trei locuri 5 în primele patru etape ale sezonului 2019, iar Vettel două locuri 3 şi câte o clasare pe 4 şi 5. Ferrari se află deja la 74 de puncte în spatele liderului clasamentului constructorilor, Mercedes.