MotoGP Spania: Quartararo, în pole position. Rossi, doar pe 13

Fabio Quartararo scrie istorie la Jerez de la Frontera. Francezul a devenit cel mai tânăr om care reuşeşte pole position-ul la clasa regină a Motomondialului de viteză, Moto GP, la 20 de ani şi 14 zile.

Pilotul celor de la Petronas Yamaha SRT a stabilit şi un nou record al circuitului de la Jerez: 1:36.880 în turul de calificări. Quartararo l-a depăşit cu 82 de miimi de secundă pe coechipierul Franco Morbidelli.

Spaniolul Marc Marquez (Repsol Honda Team) va porni al treilea de pe grila de start, la 0,090 secunde în spatele lui Quartararo.

“Doctorul” Valentino Rossi a avut parte de o sesiune de calificări dezamăgitoare şi va porni doar de pe locul 13 în prima cursă europeană a sezonului, programată duminică, de la ora 15:00.

Şi Jorge Lorenzo a deziluzionat. Pilotul lui Repsol Honda a încheiat doar al 11-lea calificările, la peste şase zecimi în spatele lui Quartararo.

Liderul clasamentului general, Andrea Dovizioso, va porni al patrulea în cursă, după ce a încheiat calificările la 128 de miimi în spatele primului loc.

Dovizioso i-a depăşit pe spaniolul Maverick Vinales şi britanicul Cal Crutchlow.

REZULTATE CALIFICĂRI MOTOGP

Moto2

Spaniolul Jorge Navarro va porni din pole position la clasa Moto2, în Marele Premiu al Spaniei. Este primul pole din carieră la această clasă pentru pilotul iberic şi primul pentru el din 2015 încoace.

Motociclistul de la HDR Heidrun Speed Up Racing i-a depăşit în calificări pe Alex Marquez (EG 0,0 Marc VDS) şi Augusto Fernandez (Flexbox HP 40).

Va fi primul pole position pentru Speed Up de la Grand Prix-ul Cataloniei, din 2018, după ce Navarro a fost mai rapid decât Alex Marquez cu numai 91 de miimi de secundă.

REZULTATE CALIFICĂRI MOTO2

Moto3

Italianul Lorenzo Dalla Porta (Leopard Racing) a reuşit primul pole position din carieră la Jerez. Dalla Porta l-a depăşit cu numai patru miimi de secundă pe japonezul Tatsuki Suzuli, care a concurat şi el pe o Honda, la fel ca italianul.

Al treilea s-a clasat Celestino Vietti, care a sosit cu 0,184 de secunde întârziere faţă de lider. Între primii cinci oameni din calificări şi-au făcut loc patru italieni: Dalla Porta, Vietti, Niccolo Antonelli şi Dennis Foggia.

REZULTATE CALIFICĂRI MOTO3