Carlos Sainz, surprins de McLaren înainte de sosirea la echipa britanică

Carlos Sainz a dezvăluit că McLaren l-a surprins în sezonul trecut, atunci când a concurat pentru Renault.

Pilotul spaniol a ajuns în acest sezon la echipa britanică după ce a contribuit cu 53 de puncte la locul 4 ocupat de Renault în ierarhia constructorilor din 2018.

Sainz şi-a trecut în cont primele puncte la McLaren etapa trecută, în Azerbaijan, unde a terminat pe locul 7, şi a declarat că ritmul cursei echipei a fost mai bun decât se aștepta.

„Uneori, anul trecut, când am concurat pentru Renault, am fost puțin încurcat de McLaren. Erau la jumătate de secundă în spatele nostru în calificări și, brusc, deveneau periculoşi în cursă pentru noi. În acest an, performanţele din calificări s-au îmbunătățit și încă avem un ritm puternic al cursei.

Mă aşteptam ca ritmul cursei să fie bun, iar acum înţeleg de ce anul trecut monopostul a fost mai bun în cursă decât în calificări. Am testat maşina, știu cum se simte și știu mai mult sau mai puțin ce se întâmplă. Sunt câteva lucruri interesante pe care le-am învățat,” a declarat pilotul spaniol de 24 de ani, aflat deja la al cincilea sezon în Formula 1.

Carlos Sainz, depăşit de debutantul Lando Norris

Carlos Sainz se află pe locul 12 în clasamentul general al piloţilor, cu şase puncte, după ce a abandonat în primele două curse, a terminat pe 14 în China şi 7 în Azerbaidjan.

Debutant în acest sezon în Formula 1, coechipierul Lando Norris are 12 puncte şi e pe 9 la general.

McLaren e pe locul 4 în ierarhia constructorilor după patru etape, cu 18 puncte.