Ferrari va face primul upgrade la motor în Marele Premiu al Spaniei

Ferrari va face primul upgrade la motor din acest sezon în acest weekend, la Marele Premiu al Spaniei, cu două curse mai devreme decât planificase Scuderia de la Maranello.

Echipa italiană intenționa să aștepte până la Grand Prix-ul Canadei, a şaptea etapă a sezonului din “Marele Circ”.

Ferrari s-a răzgândit însă şi a dezvăluit că intenționează să ruleze motorul cu îmbunătăţiri la Barcelona, alături de un nou lubrifiant de la partenerul său tehnic, Shell.

Ferrari se alătură astfel celor de la Honda, care au făcut şi ei primul upgrade al motorului din acest sezon înainte de termen.

În timp ce Honda a introdus motorul “Spec 2” în Azerbaidjan, ca măsură de precauție, în vederea creşterii fiabilităţii, Ferrari susţine că decizia sa se bazează pe motive de performanță.

Ferrari are un handicap de 74 de puncte faţă de Mercedes

Ferrari este deja la 74 de puncte în spatele Mercedes-ului în clasamentul constructorilor, după ce monoposturile germanilor au realizat “dubla” în fiecare din primele patru curse ale sezonului.

În încercarea de a micşora handicapul faţă de rivali, noul motor al lui Ferrari va fi însoțit în Spania de alte dezvoltări aerodinamice.

“În prezent suntem în spate în clasament și trebuie să-i prindem din urmă pe cei de la Mercedes, aşa că știm că munca noastră de a ne dezvolta va fi cheia acestui sezon. După ce am adus un nou pachet aerodinamic la Baku, vom face îmbunătăţiri în această zonă la Barcelona. În plus, vom avea o nouă unitate de putere, pe care o introducem înainte de termen, deoarece a doua specificație urma să fie adusă în Canada. Shell, în strânsă colaborare cu echipa noastră, a dezvoltat o altă formulă de lubrifianți de curse, care va fi introdusă și cu noua unitate de putere, oferind performanțe”, a declarat team principal-ul celor de la Ferrari, Mattia Binotto, pentru autosport.com.

Sebastian Vettel este pe locul 3 la general, cu 52 de puncte, iar celălalt pilot Ferrari, Charles Leclerc, pe 5, cu 47 de puncte.

Locul 3, ocupat de două ori de Vettel şi o dată de Leclerc, e performanţa maximă a lui Ferrari din acest sezon, înainte de Marele Premiu al Spaniei, de la Barcelona, programat în acest weekend.