Romain Grosjean: “Toată lumea va avea o maşină B în Spania”

Romain Grosjean e convins că „aproape toată lumea va avea o mașină B” la Marele Premiu al Spaniei, iar echipa sa, Haas, pregătește upgrade-uri importante la Barcelona.

Prima cursă europeană a sezonului este în mod tradițional cea în care echipele prezintă upgrade-uri semnificative, în special cele cu resurse financiare mai mari.

Americanii de la Haas speră că noua aripă față și alte modificări ale caroseriei îi vor ajuta să treacă peste începutul dificil de sezon, în care performanțele le-au fost împiedicate de problemele legate de pneuri.

Grosjean crede că testele făcute în presezon pe circuitul catalan o vor ajuta pe Haas în cursa de duminică.

„Toată lumea va aduce mari upgrade-uri la această cursă. Aproape toţi vor avea o maşină B, deci clasamentul ar putea fi diferit. Este important ca upgrade-urile noastre să meargă în direcția corectă. Știm ce putem face acolo [la Barcelona],” a declarat Grosjean.

Romain Grosjean are încredere în pneuri

Pilotul francez nu-şi face probleme în privinţa pneurilor înaintea Marelui Premiu al Spaniei.

„Este o pistă cu o energie mare, aşa că nu sunt prea îngrijorat că anvelopele nu vor funcţiona bine. Este interesant, pentru că ie-am pus la lucru şi la testele de iarnă,” a mai spus pilotul în vârstă de 33 de ani născut în Elveţia.

Romain Grosjean este printre cei patru piloţi fără punct în acest sezon. A abandonat în trei din primele patru curse ale sezonului, iar în China a încheiat pe locul 11.

Haas-Ferrari are opt puncte, toate aduse de danezul Kevin Magnussen în Australia, unde a terminat cursa pe locul 6.