Şeful Red Bull cere sancţiuni mai blânde pentru greşelile din antrenamentele de vineri

Şeful celor de la Red Bull, Christian Horner, susţine că echipele din Formula 1 vor ca regulile privind sancțiunile pentru greşelile din ziua de vineri, premergătoare Marilor Premii, să nu mai fie la fel de dure.

Horner e dezamăgit că pilotul echipei austriece, Pierre Gasly, a fost nevoit să ia startul de pe linia boxelor la recentul Grand Prix al Azerbaidjan-ului, de la Baku, după ce a ratat cântarul în cea de-a doua sesiune de antrenamente libere.

Gravitatea pedepsei aplicate lui Gasly l-a deranjat pe Horner, iar problema i-a fost pusă directorului general al F1, Ross Brawn, în timpul unei întâlniri la Baku.

„Toata lumea a fost de acord, în ședința pe care am avut-o cu Ross Brawn şi toate echipele, că penalizările pentru ziua de vineri, care afectează restul weekendului, trebuie revizuite, deoarece cred că sunt prea dure. Dacă monopostul ar fi fost cu 50 kg mai uşor, pedeapsa ar fi fost aceeași”, s-a arătat deranjat Horner.

Pierre Gasly a abandonat în Azerbaidjan

Gasly a plecat ultimul din cursă, pe care a fost nevoit în cele din urmă să o abandoneze.

“Evident, el este cel care vede lumina, există și un reminder pentru asta, iar noi ne-am concentrat să facem dublu pitstop. l s-a spus să forţeze la intrarea pe linia boxelor, care este un pic diferită la Baku, și a avut o clipă de supravirare pe drum“, a mai explicat Horner.

Pierre Gasly este pe locul 7 în clasamentul general al piloţilor, cu 13 puncte, iar coechipierul Max Verstappen pe 4, cu 51 de puncte.

Red Bull Racing Honda este a treia în ierarhia constructorilor, cu 64 de puncte, 35 sub Ferrari.