Marele Premiu al Braziliei se va muta la Rio de Janeiro

Marele Premiu al Braziliei se va muta anul viitor într-un nou circuit, construit în Rio de Janeiro, care i-ar putea purta numele lui Ayrton Senna, a dezvăluit președintele statului sud-american.

Pe fondul incertitudinii cu privire la viitorul pe termen lung al Marelui Premiu de Formula 1 de la Interlagos (Sao Paulo), președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a declarat că Grand Prix-ul s-ar putea muta la Rio din 2020.

Bolsonaro a anunțat că a fost semnat un acord cu guvernatorul orașului Rio, Wilson Witzel, și primarul Marcelo Crivella, pentru construirea unei noi piste în districtul de vest Deodoro.

Construcția circuitului ar trebuie să fie finalizată înainte de sfârșitul acestui an și va fi finanțată în întregime din bani privați.

“Conducerea F1 a decis să mențină un Mare Premiu în Brazilia, dar circuitul din Sao Paulo a devenit impracticabil din cauza sprijinului financiar public și datoriei care există acolo. Noua pistă va fi construită în șase sau șapte luni. Sectorul hotelier şi economia de stat vor prospera, vor apărea 6.000 sau 7.000 de noi locuri de muncă. Este bine atât pentru Rio de Janeiro, cât și pentru Brazilia”, a spus şeful statului brazilian.

Rio de Janeiro vrea să găzduiască şi o etapă de MotoGP

Fostul loc de desfăşurare al Grand Prix-ului brazilian din Rio, circuitul Jacarepagua, a fost demolat pentru a face loc Parcului Olimpic din 2016.

Marele Premiu al Braziliei la Formula 1 a avut loc la Rio între 1978 şi 1989.

Noul circuit de la Deodoro va fi construit pe terenul oferit de armată și va fi proiectat de Hermann Tilke.

Rio de Janeiro intenționează să găzduiască pe noul circuit şi o etapă din MotoGP, în urma unei scrisori de intenție a promotorului Dorna.