Două Mari Premii din acest an îşi vor pierde locul în calendarul F1 din 2020

Două Mari Premii din calendarul sezonului 2019 îşi vor pierde locurile pentru anul 2020, astfel încât calendarul sezonului viitor să rămână la 21 de curse, în condiţiile în care vor fi introduse două noi Grand Prix-uri, a anunţat CEO-ul Formulei 1, Chase Carey.

O nouă cursă, în Vietnam, a fost deja confirmată pentru luna aprilie, în timp ce un acord pentru revenirea Marelui Premiu al Olandei, la Zandvoort, în luna mai, a fost convenit deja.

Deși nu a oferit nume, oficialul a declarat că au fost convenite două noi înţelegeri cu circuite ale căror contracte se încheie anul acesta.

Contractul pentru Monza a fost deja prelungit, ceea ce înseamnă că Silverstone, Hockenheim, Mexico City și Barcelona sunt circuitele aflate la final de contract în acest an. Cel mai probabil să dispară anul viitor este Marele Premiu al Spaniei, de la Barcelona.

“Suntem în curs de finalizare a calendarului nostru din 2020. Avem acorduri în principiu privind două reînnoiri și negociem pentru alte trei prelungiri de contract. În plus, am anunțat deja cursa din Hanoi (Vietnam), iar construcția a început pe pistă şi la facilități. Va fi un circuit stradal, unul dintre cele mai provocatoare curse din lume, cu 22 de viraje și câteva linii drepte. Ne-am implicat în design-ul circuitului, am fost în Hanoi cu câteva săptămâni în urmă. În plus față de Hanoi, avem un acord în principiu de a adăuga un nou circuit nou în calendarul nostru în 2020. Nu am finalizat numărul de curse în 2020, dar în prezent ne așteptăm ca acesta să fie 21, la fel ca în 2019. Asta înseamnă că nu vom putea reînnoi toate cursele noastre actuale”, a declarat CEO-ul Formulei 1.

Formula 1 s-ar putea extinde din 2021

Chase Carey a anunţat că, după 2020, calendarul Formulei 1 ar putea cuprinde peste 21 de curse, din cauza nivelului ridicat al cererii.

“Suntem în poziția fericită de a avea mai multă cerere decât număr de locuri pentru Grand Prix-uri, dar trebuie să gestionăm atent această situaţie. Factorii pe care îi luăm în calcul când alegem o cursă sunt calitatea traseului, locația, numărul de fani, nivelul de entuziasm din orașul și țara gazdă, importanța istorică și potențialul viitor al pistei și cursei, echilibrul global al calendarului nostru și alți factori. În mod cert, avem nevoie de mai mult de 21 de curse în 2020 și ne așteptăm ca numărul de curse într-un an să crească ușor după 2020”, a mai spus oficialul.