Haas şi Alfa Romeo nu vor folosi noul motor Ferrari la Barcelona

Haas și Alfa Romeo nu vor folosi noul motor Ferrari la Marele Premiu al Spaniei, din acest weekend.

Ferrari va veni cu un upgrade la motor la Barcelona, cu ​​două curse mai devreme decât era planificat, alături de un nou lubrifiant de la partenerul său tehnic, Shell.

Nici una dintre echipele sale de clienți nu va folosi însă motorul modernizat al italienilor.

Haas și Alfa vor trece la motorul cu upgrade de la următoarea cursă, din Monaco, sau chiar la cea de după, din Canada.

“Anul trecut am avut un upgrade înaintea echipei lor, acum este invers. Dacă am fi făcut-o în același timp ar fi fost dificil din punct de vedere logistic pentru ei. Suntem destul de mulţumiţi cu ceea ce au sugerat. Nu am decis dacă vom avea upgrade în Monte Carlo sau în Canada”, a spus directorul americanilor de la Haas, Gunther Steiner.

Haas a adunat numai opt puncte în acest sezon

Haas nu are aceeași specificație a combustibilului ca și Ferrari, dar Steiner nu crede că acest lucru este un dezavantaj.

“Este doar o decizie pe care am luat-o. Asta este, nu există nimic în spatele ei”, a spus Gunther Steiner, care nu crede că decizia de amânare a introducerii noului motor va afecta performanţele echipei sale la Barcelona: “Nu cred, pentru că nu ştiu ce au ei, nu am ce să compar”.

Haas este pe locul 8 în clasamentul constructorilor din 2019, cu numai opt puncte, în timp ce Alfa Romeo, şi ea cu motor Ferrari, e pe 6, cu 13 puncte.