Renault, upgrade la motor înainte de Marele Premiu al Spaniei

Renault va prezenta prima actualizare a unităţii de putere din acest sezon în acest weekend, la Marele Premiu al Spaniei.

După ce Honda a venit cu nou motor la Baku, concentrându-se pe fiabilitate, iar Ferrari a dezvăluit marți că va veni şi ea cu un upgrade în Spania, cu două curse mai devreme faţă de cum planificase iniţial, Renault va apărea şi ea cu noutăţi la Grand Prix-ul catalan.

Se speră că noul motor cu combustie internă al producătorului francez va furniza mai multă putere, precum și o fiabilitate mai bună.

Ambii piloţi ai celor de la Renault, Daniel Ricciardo și Nico Hulkenberg, sunt nerăbdători să testeze noul motor, care va fi disponibil și McLaren.

Renault a dezamăgit în debutul sezonului 2019 din Formula 1

Cei de la Renault au declarat recent că îşi doresc o “competitivitate cât mai mare” pentru Barcelona şi speră ca weekendul să acţioneze ca o “resetare” după un început dezamăgitor de sezonului.

Noul upgrade al motorului se înscrie în ceea ce a spus şi directorul tehnic Nick Chester, care a vorbit despre un “număr de upgrade-uri rezonabile” pentru șasiu.

Renault se află doar pe locul 7 în clasamentul constructorilor, cu 12 puncte (câte şase aduse de Ricciardo şi Hulkenberg), în timp ce McLaren, care foloseşte motoare Renault, e pe 4 în ierarhia echipelor, cu 18 puncte.