Ferrari își pune întrebări în privința propriului monopost

Ferrari a admis în premieră că este posibil ca propriul concept pentru mașinile sale din acest an să fie greșit, în urma noii dezamăgiri suferite în Grand Prix-ul spaniol, de la Barcelona.

Scuderia italiană a venit în Catalonia cu un upgrade aerodinamic și unul de motor. A sperat că aceste îmbunătățiri o va ajuta să învingă Ferrari. Nu a fost însă cazul. Germanii au reușit a cincea dublă din cinci posibile în acest sezon, în timp ce Ferrari nu a prins podiumul.

Max Verstappen, de la Red Bull, a ocupat locul trei pentru Red Bull, în fața lui Sebastian Vettel și Charles Leclerc.

Șeful celor de la Ferrari, Mattia Binotto, a declarat că a declanșat o investigație și recunoaște chiar că echipa italiană ar fi putut greși conceptul monopostului din acest an.

“Pierdem mult față de Mercedes în fiecare viraj , nu numai în ultimul sector, fiecare viraj este lent. Asta este ceva ce trebuie să analizăm și să înțelegem cu adevărat. Orice concluzie de astăzi ar fi o concluzie greșită. Va fi nevoie de câteva zile pentru a avea o analiză corectă și a încerca să înțelegem: este o chestiune de echilibru, este o chestiune de forță, poate chiar un concept de mașină? Nu știu. Cred că nu avem încă răspunsul”, s-a plâns Binotto pentru autosport.com.

Ferrari e deja la aproape 100 de puncte în spatele Mercedes

Întrebat dacă ar fi un dezastru în cazul în care echipa consideră că a ales conceptul greșit, șeful Scuderiei de la Maranello a răspuns: “Nu cred că este un dezastru în momentul în care vom face îmbunătățiri ca echipă. Suntem o echipă tânără, suntem într-un proces de învățare. Cred că, din punct de vedere al procesului și al metodologiei, încă mai sunt multe de învățat”, a mai spus oficialul Ferrari.

Ferrari are 96 de puncte în spatele rivalei Mercedes în clasamentul constructorilor după numai cinci curse. Are 121 de puncte, față de 217 echipa germană.