Filmul documentar dedicat lui Schumacher va apărea în acest an

Filmul documentar dedicat septuplului campion mondial din Formula 1, Michael Schumacher, va apărea în decembrie şi va cuprinde imagini inedite şi mărturii ale familiei pilotului.

Fostul pilor german a fost rănit grav la cap în urmă cu şase ani, în timp ce schia.

Intitulat “Schumacher”, documentarul este opera cineaştilor germani Michael Wech şi Hanns-Bruno Kammertons, care au beneficiat de susţinerea apropiaţilor fostului pilot, care trăieşte la Gland, în cantonul elveţian Vaud. 

Documentarul va fi lansat mai întâi în Germania și Elveția

Filmul va fi lansat în Germania şi Elveţia pe 5 decembrie 2019, înainte ca Schumacher să împlinească 50 de ani.

Documentarul are și rolul de a marca 25 de ani de la primul titlu de campion mondial din cariera germanului, cucerit în 1994. 

Producția va cuprinde mărturii ale tatălui lui Schumacher, Rolf, soţiei acestuia, Corinna, ai celor doi copii ai cuplului, Gina şi Mick, şi ale unora dintre foştii colegi şi rivali ai septuplului campion al lumii.

Michael Schumacher este cel mai titrat pilot de Formula 1 din toate timpurile, cu 91 Mari Premii câştigate.

Germanul s-a retras din Marele Circ în 2012, iar un an mai târziu a suferit un accident grav la schi, la Meribel (Franţa).

Schumi a suferit grave leziuni cerebrale în urma acelui accident. Fiul său, Mick, a devenit la rândul său pilot și ooncurează în actualul sezon din Formula 2