Formula 1 revine în Olanda după 35 de ani

Marele Premiu al Olandei va reveni în calendarul Mondialului de Formula 1 din sezonul 2020, după o absenţă de 35 de ani. Anunțul oficial a fost făcut chiar de șefii Marelui Circ.

“De la începutul mandatului nostru în Formula 1, am spus că dorim curse în locuri noi, precum şi respectarea rădăcinilor istorice ale acestui sport în Europa”, a declarat Chase Carey, preşedintele F1, prin intermediul unui comunicat. 

Grand Prix-ul Olandei va avea loc pe circuitul de la Zandvoort, aflat pe ţărmul Mării Nordului. Zandvoort-ul a găzduit 30 curse de Formula 1, între 1952 şi 1985. 

Interes imens pentru F1 în Olanda, după apariția lui Max Verstappen

Decizia a fost luată având în vedere popularitatea Formulei 1 în Olanda, în creștere după venirea în Marele Circ a tânărului pilot olandez, Max Verstappen (Red Bull).

Este al doilea acord negociat de grupul american Liberty Media, de la preluarea Formulei 1, în 2017. Același grup va introduce în calendar anul viitor și Marele Premiu al Vietnamului, la Hanoi. 

Marele Premiu al Franţei a revenit și el anul acesta în Formula 1, după o pauză de un deceniu, însă acordul a fost semnat de Bernie Ecclestone, predecesorul lui Chase Carey.