Formula 1  – Teste Spania: Valtteri Bottas, cel mai rapid marți

Valtteri Bottas a fost cel mai rapid în prima zi a testelor de după Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei.

Pilotul finlandez al lui Mercedes a fost mai lent ​​cu doar o zecime de secundă față de timpul cu care a realizat pole-positionul sâmbătă, la Barcelona. .

Pilotul Mercedes a fost cel mai rapid în sesiunea de dimineață, dar a îmbunătățit timpul după-amiaza, folosind pneurile Pirelli C5, care sunt cu două trepte mai moi decât soft-urile folosite în timpul Grand Prix-ului Spaniei. Aceste pneuri vor fi folosite în weekendul Marelui Premiu al statului Monaco.

Bottas a stabilit un timp de 1:15,511 pe tur, cu doar 0,105 secunde mai lent decât timpul de sâmbătă, cu care a obținut pole positionul.

Charles Leclerc, al doilea în antrenamente

Pilotul lui Ferrari, Charles Leclerc, a stabilit cel mai bun timp al său cu cinci minute rămase din sesiunea de antrenament, folosind cauciucuri C2.

Al treilea a fost driver-ul Toro Rosso, Daniil Kvyat, care a stabilit un timp de 1:17.679.

Pilotul Renault, Nico Hulkenberg, a încheiat al patrulea, cu 1:18.051 pe cauciuri Pirelli C3.

Pierre Gasly nu a reușit să încheie sesiunea: a avut o problemă suspectă la transmisie. Omul de la Red Bull a reușit însă al cincilea timp.

Spaniolul Carlos Sainz Jr a fost pe locul șase, iar coechipierul de la McLaren, Lando Norris, pe poziția a noua.

Pilotul de teste de la Haas, Pietro Fittipaldi, s-a clasat pe 7, la doar 63 de miimi de secundă distanță de Sainz.

Pilotul de încercare de la Racing Point, Callum Illott, a suferit cel mai urât accident al zilei, în urma căruia a scăpat nevătămat. Monopostul său a fost însă serios avariat.