Lewis Hamilton, omagiu pentru Niki Lauda

Cvintuplul campion mondial Lewis Hamilton l-a omagiat pe Niki Lauda, trecut în nefiinţă în această săptămână, pentru că l-a determinat să vină la Mercedes, echipă cu care a cucerit patru din titlurile sale mondiale.

“Eu nu aş fi fost în această echipă dacă nu erai tu. Prietene, îmi este greu să realizez că ai plecat”, a scris Hamilton pe Instagram, după dispariţia triplului campion mondial austriac, decedat la vârsta de 70 de ani.

“Conversaţiile noastre, râsul nostru, îmbrăţişările după ce am câştigat curse împreună îmi vor lipsi. A fost o mare onoare să lucrez cu tine în aceşti ultimi şapte ani”, a spus campionul mondial, care l-a caracterizat pe Lauda drept “o lumină care m-a ghidat în viaţă”.

Niki Lauda, preşedinte onorific la Mercedes

Niki Lauda a fost preşedinte onorific la Mercedes F1 şi a jucat un rol important în venirea lui Lewis Hamilton la Mercedes, din 2013, de la McLaren, unde cucerise primul titlu de campion mondial, în 2008.

Britanicul a cucerit patru titluri mondiale cu Mercedes (2014, 2015, 2017, 2018) şi este liderul clasamentului general al Campionatului Mondial din acest an, înaintea Marelui Premiu al Principatului Monaco, programat în weekend.

Lauda, legenda circuitelor în anii ’70 şi ’80, a fost la un pas de moarte în 1976, când a fost victima unui grav accident în timpul Marelui Premiu al Germaniei. Maşina sa a luat foc după o ieşire de pistă, iar austriacul a scăpat cu viaţă graţie intervenţiei altor piloţi.

Pasionat şi de aviaţie, Niki Lauda a fondat în 1979 compania sa aeriană, Lauda Air, preluată de Austrian Airlines în 2002.