Alain Prost: “Lauda a fost idolul tinereţii mele”

Decesul triplului campion mondial austriac Niki Lauda e deplâns şi de Alain Prost, care crede că “lumea Formulei 1 a pierdut un personaj, dar mai ales un senior”.

“Sunt campioni, oameni cu palmares, dar acum am pierdut un senior care nu s-a plâns niciodată, indiferent ce i-a rezervat viaţa, de condiţia sa, de accidentul său şi a mers de fiecare dată mai departe”, a reacţionat fostul său coechipier şi adversar, care s-a arătat “total bulversat, emoţionat şi foarte trist după un şoc incredibil”.

“Sunt sentimente foarte puternice pe care nu mi le-aş fi putut imagina. Sunt aproape 40 de ani din viaţa mea. A fost cineva care a reprezentat mult pentru mine”, a mai spus fostul mare pilot francez.

“Este idolul tinereţii mele când am început cu kartingul, apoi anii petrecuţi la Ferrari (1974 – 1977), când Lauda a câştigat primele două titluri mondiale (1975 şi 1977)”, şi-a amintit Prost, cvadruplu campion mondial în “Marele Circ”.

Niki Lauda, aproape de moarte în 1976

Fostul pilot austriac Niki Lauda a decedat la vârsta de 70 ani.

Lauda a fost la un pas de moarte în 1976, când a fost victima unui grav accident în timpul Marelui Premiu al Germaniei.

Austriacul a ales să concureze în Formula 1 în ciuda opoziţiei unui tată foarte bogat şi s-a remarcat prin meticulozitatea în pregătire şi determinarea sa la volan.