Lando Norris, scut pentru Carlos Sainz în Monaco: “Asta trebuia să fac”

Lando Norris a ratat de puţin punctele la Monte Carlo, însă e mulţumit că echipa sa, McLaren-Renault, “şi-a făcut temele” pentru a obţine cât mai multe puncte pentru coechipierul Carlos Sainz, clasat pe locul 6 în Marele Premiu al Principatului Monaco.

Norris a căzut de pe 12 pe 14 la start, însă a rămas pe pistă în timpul intrării maşinii de siguranţă şi a primit indicaţii de la boxe de a merge mult timp pe pneurile medii pentru a-i ţine în spate cât mai mult pe Ricciardo și Magnussen, care nu i-au putut ataca poziţia lui Sainz.

Lando Norris a încheiat pe locul 11 cursa de la Monte Carlo.

“Cred că aș fi putut termina pe locul 10 în cel mai bun caz, dar nimic mai mult și, din acest motiv, am decis să încercăm să obținem mai multe puncte pentru Carlos. Mi-au spus ce trebuia să fac şi asta i-a permis lui Sainz să meargă înaintea mea. Dacă n-ar fi făcut asta, probabil că am fi fost depăşiţi de Toro Rosso pentru că erau mai rapizi. Cred că au făcut o treabă foarte bună, ne-am făcut temele înainte de cursă pentru că am crezut că acest lucru s-ar putea întâmpla, ă am fost bine pregătiți și, din fericire, am cucerit puncte bune”, a declarat pilotul britanic.

Norris n-ar fi deranjat să-l mai ajute pe Sainz

Debutantul în Formula 1 e pregătit să-l ajute şi în alte curse pe coechipierul Carlos Sainz.

“Știam că nu am cum să obțin o mulțime de puncte, așa că am făcut treaba pe care trebuia să o fac. Ca şi echipă, știm ce trebuie să facem pentru a obține cât mai multe puncte posibil şi în viitor și bani pentru anul viitor pentru a ne îmbunătăți ca şi echipă. A fost cel mai bun lucru pe îl puteam face, așa că sunt foarte mulțumit de treaba pe care toată lumea a făcut-o”, a mai spus Norris.

Lando Norris e pe locul 11 la general, cu 12 puncte, iar Carlos Sainz a urcat pe 7, cu 18 puncte.

Cu 30 de puncte, McLaren Renault este pe poziţia a patra în ierahia constructorilor.