Mercedes îşi face autocritica: “Am fost norocoşi la Monte Carlo”

Toto Wolff e dur după prima cursă din 2019 în care Mercedes nu a reuşit “dubla”: susţine că este important ca Mercedes să-şi înveţe lecția după Marele Premiu din Monaco.

Asta pentru că nu își poate permite să repete erorile de strategie din Monte Carlo şi pe alte circuite, unde depăşirile se pot face mai uşor.

Germanii i-au trecut pe Lewis Hamilton și Valtteri Bottas pe anvelopele medii în timpul primei opriri la boxe din cursa de duminică, în momentul în care Safety Car-ul se afla pe pistă, în timp ce rivalii au trecut la pneuri hard.

Hamilton a avut mari probleme din această cauză şi a avut mari probleme cu Max Verstappen până la finalul cursei.

“Am fost aproape de a pierde. Având în vedere că este o pistă unde nu poţi depăși, Verstappen a tot încercat și ar fi putut trece. Trebuie să învățăm din greşelile din Monaco. Dacă această situație s-ar fi petrecut în Montreal am fi pierdut cursa. Oamenii spun că suntem de neoprit și că vom continua așa, dar am fost cu adevărat norocoși în această cursă”, a spus CEO-ul celor de la Mercedes.

Mercedes are mai multe puncte decât Ferrari şi Red Bull împreună

Wolff a anunţat că echipa sa nu va slăbi ritmul deşi a dominat categoric prima parte a sezonului din Formula 1.

“Echipele s-au oprit din câștigat odată ce au ajuns să creadă că acest lucru este complet normal. Nu este normal. Locurile 1-2, chiar şi 1-3, nu sunt normale pentru cea mai mare competiție din cursele cu motor. De aceea continuăm să muncim din greu pentru următoarea cursă”, a mai spus oficialul celor de la Mercedes.

Mercedes a realizat “dubla” în fiecare din primele cinci curse din 2019, iar în a şasea etapă, din Monaco, a terminat pe locurile 1 şi 3.

Germanii au deja un avans confortabil în fruntea clasamentului constructorilor: au 257 de puncte, faţă de 139 Ferrari şi 110 Red Bull.