Marc Marquez, pole position în Marele Premiu al Italiei

Spaniolul Marc Marquez (Honda) va pleca din pole position în Marele Premiu al Italiei, clasa MotoGP. Liderul clasamentului general a realizat cel mai bun timp al calificărilor de pe circuitul de la Mugello.

Cvintuplul campion mondial a fost înregistrat pe un tur de pistă (1,141 km) în 1 min, 45 sec şi 519 miimi şi l-a depăşit cu 214 miimi pe francezul Fabio Quartararo (Yamaha), revelaţia acestui sezon, cronometrat în 1: 45, 733.

Din prima linie a grilei de start va pleca şi italianul Danilor Petrucci (Ducati), care a obţinut al treilea timp al calificărilor (1:45, 881).

Italianul Andrea Dovizioso (Ducati), al doilea în ierarhia generală, a stabilit un nou record de viteză în MotoGP: a atins 356,7 km/h în a treia sesiune de antrenamente libere din cadrul Grand Prix-ului italian.

Dovizioso a obţinut însă doar al nouălea timp din calificări (1:46.433) şi va pleca din linia a treia a grilei de start.

Valentino Rossi va pleca doar al 18-lea în cursa de la Mugello, în timp ce Alex Rins (locul 13), Tito Rabat (14), Aleix Espargaro (15), Jorge Lorenzo (17) şi Johann Zarco (19) nu au prins nici ei Q2-ul.

MotoGP, calificări MP al Italiei

Germanul Marcel Schrotter va porni din pole position în Marele Premiu al Italiei, la clasa Moto2. Schrptter a fost urmat la numai 40 de miimi de secundă de coechipierul Thomas Luthi şi la 217 miimi de spaniolul Alex Marquez.

Moto2, calificări MP al Italiei

Italianul Tony Arbolino va porni din pole position în Marele Premiu al Italiei, la clasa Moto3. Acesta i-a depăşit cu peste jumătate de secundă în calificări pe argentinianul Gabriel Rodrigo şi italianul Lorenzo Dalla Porto, care au completat şi ei prima linie a grilei de start la clasa mezină.

Moto3, calificări MP al Italiei