Japonezii de la Honda au încredere în noul motor

Japonezii de la Honda sunt optimişti că ultimul motor de Formula 1 lansat este capabil să reziste șapte Mari Premii.

Producătorul nipon a introdus motorul secund înaintea celei de-a patra runde a sezonului 2019, din Azerbaidjan.

Noul motor nu a avut probleme cu fiabilitatea în cele trei curse de când a fost introdus, de la Baku, Barcelona şi Monte Carlo, iar directorul tehnic al celor de la Honda, Toyoharu Tanabe, vede motorul rezistând încă șapte curse.

Aceasta este ţinta pe care producătorii trebuie să o atingă pentru a nu fi penalizaţi, limită a motoarelor pe care Honda, de la revenirea în Formula 1 din 2015, a depăşit-o constant.

“Cred că putem ajunge la şapte curse fără probleme cu acest motor. Depinde de modul în care îl foloseşti. Căutăm un echilibru. Încercăm să obținem un kilometraj de 5.000 sau 6.000 km. Nu este simplu, este foarte complicat”, a spus Tanabe.

Mercedes, fără upgrade-uri la motor în 2019

Piloţii lui Mercedes, Lewis Hamilton și Valtteri Bottas, au concurat aproximativ 4.500 km în primele șase curse ale sezonului, cu câte un singur motor fiecare.

Mercedes este singurul producător de motoare care n-a introdus încă un upgrade în 2019. A urmărit introducerea unui upgrade pentru Grand Prix-ul canadian, înainte de a aștepta până după pauza de vară pentru cel de-al doilea upgrade.

Honda furnizează în 2019 motoare doar pentru Red Bull şi Toro Rosso. Red Bull e pe locul 3 în clasamentul constructorilor, cu 110 puncte, 29 mai puţin decât Ferrari, în timp ce italienii de la Toro Rosso sunt pe 7, cu 16 puncte.