MotoGP Italia: Danilo Petrucci, la prima victorie din carieră la “clasa regină”

Pilotul italian Danilo Petrucci (Ducati) a obţinut prima victorie din carieră la clasa MotoGP, în Marele Premiu al Italiei, de la Mugello.

Petrucci l-a învins pe campionul mondial en-titre, Marc Marquez (Honda), însă spaniolul şi-a consolidat poziţia de lider al clasamentului general.

Podiumul a fost completat de un un alt pilot de la Ducati, Andrea Dovizioso, astfel că echipa italiană a obţinut un nou rezultat excelent pe circuitul de casă.

Valentino Rossi (Yamaha) a abandonat în cursa de acasă, în care a pornit doar de pe locul 18, iar francezul Fabio Quartararo (Yamaha), care a luat startul de pe poziţia secundă, s-a clasat doar pe locul 10.

Marc Marquez s-a distanţat în clasamentul general la 12 puncte de Andrea Dovizioso şi la 27 puncte de spaniolul Alex Rins (Suzuki).

MotoGP, clasament Marele Premiu al Italiei

MotoGP, clasament general

Moto2

Spaniolul Alex Marquez a câştigat cursa de la clasa Moto2. Esta a doua victorie consecutivă  din acest sezon pentru fratele lui Marc Marquez, după cea din cursa trecută, de la Le Mans.

Pilotul în vârstă de 23 ani concurează în Moto2 din 2015 şi se află la al cincilea succes la această clasă.

Iberic l-a depăşit cu 1,928 secunde pe italianul Luca Marini, fratele vitreg al lui Valentino Rossi, iar locul 3 a fost ocupat de elveţianul Thomas Luthi, la 2,242 secunde.

Italianul Luca Baldassari, al patrulea la Mugello, a rămas liderul clasamentului general, însă Alex Marquez s-a apropiat la numai două puncte.

Moto2, clasament Marele Premiu al Italiei

Moto2, clasament general

Moto3

Italianul Tony Arbolino (Honda) a obţinut în Marele Premiu al Italiei prima victorie din carieră la clasa Moto3, care a oferit şase câştigători diferiţi în primele şase curse ale sezonului.

Arbolino (18 ani) i-a depăşit pe compatriotul Lorenzo Dalla Porta şi pe spaniolul Jaume Masia. care au completat podiumul.

Câştigătorul de la Mugello concurează în Moto3 din 2016, iar anul trecut s-a clasat pe locul 17 la general. Cel mai bun rezultat al său era un loc 3, obţinut în Marele Premiu al Argentinei din acest sezon.

Lider la general este spaniolul Aron Canet, urmat la trei puncte de Lorenzo Dalla Porta.

Moto3, clasament Marele Premiu al Italiei

Moto3, clasament general