Porsche a intenţionat să revină în Formula 1, însă a renunţat la idee

Porsche a construit și testat un motor compatibil cu Formula 1, înainte de a decide să nu intre  în “Marele Circ” începând cu sezonul 2021, aşa cum se gândea.

Producătorul german a luat în calcul revenirea în F1 după aproape trei decenii, după ce s-a alăturat procesului de stabilire a noilor reguli pentru motoare începând cu anul 2021.

Şeful motorsportului de la Porsche, Fritz Enzinger, a dezvăluit că germanii au început să lucreze la un motor cu șase cilindri, compatibil cu F1.

“În 2017 au existat semnale din Formula 1 că regulile trebuie schimbate și că recuperarea energiei din gazele de eșapament nu mai era necesară. Începând din 2017, Porsche a fost membru al Comisiei FIA a producătorilor, a fost implicată în discuțiile privind strategia viitoare în Formula 1 din 2021 și a fost reprezentată la reuniuni.

Pe de o parte, am participat la aceste grupuri de lucru, iar pe de altă parte, băieţii au dezvoltat în paralel un motor de şase cilindri. Bineînțeles, ne-am gândit la ceea ce ar trebui să se schimbe dacă motorul ar fi urmat să fie folosit în Formula 1″, a declarat Enzinger.

Porsche n-a mai concurat în F1 din 1991

Porsche a avut o echipă de 40 de persoane pentru a dezvolta motorul cu șase cilindri.

Germanii nu au mai concurat în F1 din 1991, când au fost furnizori de motor pentru echipa Footwork, fără succes însă.

Porsche a concurat cu propria echipă în Formula 1 între 1957 şi 1964, însă a avut o singură victorie în “Marele Circ”, prin americanul Dan Gurney, la Marele Premiu al Franţei din 1962.