Ferrari nu va face îmbunătăţiri importante în următoarele curse

Ferrari nu va face îmbunătățiri semnificative ale monopostului în următoarea perioadă.

Scuderia italiană nu are nicio victorie în primele şase curse ale anului şi are deja un handicap de 118 puncte faţă de rivala Mercedes.

Ferrari a adus upgrade-uri aerodinamice la Marele Premiu al Azerbaidjanului și cel al Spaniei, ​​însă team-principalul Mattia Binotto a anunţat că nu a planificat nimic similar pentru Grand Prix-ul Canadei, din acest weekend, sau pentru viitorul imediat.

“Știm că nu suntem suficient de competitivi, însă deocamdată nu vom mai face alte schimbări care să aibă un efect semnificativ asupra problemelor pe care le-am întâmpinat de la începutul sezonului”, a spus Binotto.

Montreal, circuit mai potrivit pentru Ferrari decât Monte Carlo

Oficialul Ferrari a a avertizat după ultima cursă din Monaco că “nu cred că va exista o soluție magică în Canada”, însă a adăugat că “Montreal este o pistă diferită, cu o configurație diferită, cu setări diferite care ar putea funcționa în favoarea noastră”.

Ferrari ar putea avea șanse mai mari în lupta cu Mercedes la Montreal deoarece liniile drepte lungi ale circuitului Gilles Villeneuve avantajează echipa italiană.

“Cred că vom fi într-o formă mai bună decât la Barcelona, însă Mercedes are încă maşina cea mai bună şi cea mai puternică din acest moment. Ei ar trebui să fie primii, dar poate că diferența va fi mai mică. Dacă va exista vreo oportunitate, vom fi gata să profităm de ea”, a mai spus Binotto.

Sebastian Vettel este pe locul 3 în clasamentul general al piloţilor, cu 82 de puncte, iar Charles Leclerc pe 5, cu 57 de puncte.