Lewis Hamilton vrea să mai concureze cinci ani în Formula 1

Lewis Hamilton e convins că mai poate concura la cel mai înalt nivel şi în următorii cinci ani în Formula 1.

Cvintuplul campion mondial a câștigat patru din primele șase curse ale sezonului și este lider în clasamentul general al piloţilor, cu 137 de puncte, 17 peste coechipierul Valtteri Bottas.

Contractul actual al lui Hamilton cu Mercedes se încheie la sfârșitul sezonului 2020, dar campionul mondial en-titre şi-a anunţat deja intenţia de a rămâne alături de constructorul german, pentru care concurează din 2013, după şase ani la McLaren.

“Michael (n.r. Schumacher) s-a retras când avea 38 de ani. Eu am 33. Mai pot concura cu siguranță cinci ani. Sunt mai motivat ca oricând să câștig. Am acea pasiune care unora poate le lipseşte. Simt că aş risipi ocazia de a-mi îmbunăţi recordurile dacă nu aş continua. Trebuie să continuu cât de mult pot, până nu mă voi mai bucura de curse”, a declarat pilotul britanic.

Lewis Hamilton, campion mondial de patru ori în ultimele cinci sezoane

Lewis Hamilton a cucerit patru din ultimele cinci titluri mondiale puse în joc, în 2014, 2015, 2017 şi 2018. Prima oară a devenit campion mondial alături de McLaren, în 2008.

În actualul sezon a câştigat cursele din Bahrein, China, Spania şi Monaco şi a terminat pe locul 2 în Australia şi Azerbaidjan.