Renault vrea să se concentreze mai mult pe calificări în 2020

Renault ia în calcul să aibă un monopost care să se concentreze mai mult pe calificări în 2020.

Francezii se gândesc deja la modificările pentru anul viitor, iar directorul general al Renault F1, Cyril Abiteboul, are în vedere ca rezultatul din calificări, care va decide locul de pe care se va porni în curse, să devină o prioritate.

“Ne gândim la două-trei schimbări pe care le putem face în acest moment și care pot schimba mult competitivitatea mașinii anul viitor. Prima este eficiența aero, iar a doua este modul în care echilibrezi calificările și cursa, deoarece în F1 modernă calificările contează enorm. Există un model diferit de dezvoltare a maşinii, dacă îţi doreşti să te concentrezi mai mult pe calificări sau pe curs. Nu avem o maşină rea, dar poate fi îmbunătăţită, iar anul viitor trebuie să facem un pas în faţă”, a anunţat Abiteboul.

Renault se gândeşte deja la sezonul 2021

Renault are încă ambiții de a reduce diferența față de primele trei echipe, însă directorul general al francezilor e convins că cele mai bune şanse de succes vor veni după revizuirea regulilor, din 2021.

“Cel mai bun pariu pentru noi este să lucrăm pentru 2021. Va fi un efort echilibrat în ceea ce privește ceea ce vom face pentru 2020, pentru că vrem să începem acum și dezvoltarea pentru 2021”, a mai spus Cyril Abiteboul.

Renault e printre dezamăgirile sezonului în Formula 1. E doar pe locul 8 în clasamentul constructorilor, cu 14 puncte după primele şase curse: opt aduse de Daniel Ricciardo şi şase de către Nico Hulkenberg.