Rezultate bune pentru echipa Top Cross TCS la etapa a treia din Campionatul European de Motocross BMU

Top Cross TCS Racing Team a participat weekendul trecut, pe 1 – 2 iunie, cu 9 piloți la etapa a treia din Campionatul European de Motocross BMU. După două manșe foarte disputate, Marius Popovici a urcat pe locul 3 la clasa MX85, iar Ioan Chiujdea s-a clasat pe poziția a doua la clasa MX65.

După etapele de la Chișinău (Moldova) și Troyan (Bulgaria), piloții Top Cross TCS Racing Team au participat weekendul trecut la o nouă etapă din Campionatul European de Motocross BMU (Europa de Est). Cu 9 piloți înscriși, la clasele MX65, MX85 și MX2, Top Cross TCS Racing Team a fost cea mai numeroasă echipă românească prezentă la start.

Cele două manșe de concurs, programate pe circuitul Rido din Samokov, s-au desfășurat în condiții meteo complet diferite. În prima manșă circuitul a fost complet uscat și cursele s-au desfășurat normal, iar în cea de-a doua a plouat torențial, condițiile pentru piloți fiind extrem de dificile.

Au fost două manșe complet diferite pentru sportivii noștri, dar chiar și în aceste condiții dificile au reușit să obțină rezultate bune. Am avut și câteva descalificări pentru că unii dintre sportivi au primit ajutor extern pentru a scoate motocicleta din noroi, dar cel mai mult contează modul în care au evoluat și cum s-au adaptat la condițiile dificile. A fost o experiență utilă pentru toată lumea și asta a fost lecția cea mai importantă din acest weekend”, a spus Adrian Răduță, antrenorul echipei Top Cross TCS.

La clasa MX65, Ioan Chiujdea s-a clasat pe poziția a doua le general, cu un loc doi în prima manșă și trei în manșa a doua, iar cu un total de 85 de puncte se află pe locul 3 în clasamentul competiției, după primele trei etape. Tot la aceeași clasă, Luca Ștefănescu a adunat 16 puncte și se află pe locul 13 la general.

La clasa MX85, Marius Popovici a terminat prima manșă de la Samokov pe locul secund și în cea de-a doua s-a clasat pe poziția a patra, ceea ce i-a garantat prezența pe podiumul etapei. Cu punctele adunate aici pilotul Top Cross TCS Racing Team se află pe locul 2 în ierarhia competiției, cu un total de 87 de puncte.

Zoltan Ordog a avut un parcurs bun în prima manșă la clasa MX85, dar a fost descalificat în cea de-a doua. Chiar și așa el se află în lupta pentru un loc pe podium în clasamentul general având 71 de puncte după primele trei etape.

Mihai Dine, Mihnea Banu, Victor Rusu și Vlad Urulescu au adunat și ei puncte importante la clasa MX85, consolidându-și pozițiile în clasamentul general, iar la clasa amatori MX2 Kinda Geza, aflat la prima sa cursă din acest sezon în Campionatul European de Motocross BMU, a adunat 31 de puncte.

“Ținând cont de condițiile dificile din Bulgaria, sunt mulțumit de rezultatul piloților din echipă. Fiecare a reușit să adune puncte importante în cel puțin una dintre cele două manșe, avem piloți care sunt pe podium la general și, cel mai important, suntem pregătiți să ne luptăm la fiecare etapă din campionat. Sunt mândru de performanțele lor, mai ales că punctele obținute de piloții echipei au ajutat România să termine pe locul 2 în clasamentul pe națiuni, și sunt sigur că rezultatele vor fi din ce în ce mai bune pe parcursul acestui sezon”, a mai adăugat Adrian Răduță.

Următoarea etapă din Campionatul European de Motocross BMU (Europa de Est) este programată pe 23 iunie în Serbia.