Lewis Hamilton regretă modul în care a câştigat în Canada

Britanicul Lewis Hamilton nu s-a putut bucura pe deplin de a cincea sa victorie din acest sezon,  din Marele Premiu al Canadei.

Cvintuplul campion mondial a trecut linia de sosire în urma lui Sebastian Vettel, însă a câştigat în urma unei decizii a comisarilor de cursă, care l-au penalizat cu cinci secunde pe german.

Hamilton susţine că ar fi vrut să câştige cursa pe pistă, nu după o decizie a comisarilor.

‘Am o senzaţie de vid. A fost o cursă cu adevărat genială între două echipe diferite şi s-a terminat într-o notă puţin negativă. Din ce îmi amintesc, când am ieşit din viraj, eram mai rapid şi puneam presiune pe Seb (n.r. Vettel). Voiam să mă apropii cât mai mult şi voiam să-l fac să greşească. Nu se întâmplă des să pui presiune pe un cvadruplu campion mondial să comită o greşeală, dar mi-am spus: <OK, asta e şansa pe care o aşteptam>. Am luat virajul corect, pe traiectorie. Distanţa s-a micşorat, am crezut că ne vom acroşa, atunci a trebuit să frânez pentru a evita coliziunea. Din fericire am evitat-o. Dar a fost o ocazie unică. Apoi, ecartul a crescut, pentru că am frânat pentru a-l evita. Când am aflat că va primi o penalizare, am continuat să forţez şi mi-am spus că poate încă pot câştiga această cursă. Natural, nu este modul în care aş fi vrut să câştig. Este un moment nefericit, dar aşa sunt cursele. Când revii pe pistă, nu încerci să revii direct pe traiectorie, ci încerci să intri în siguranţă şi cred că pentru asta a fost sancţionat”, a spus campionul lumii en-titre.

Lewis Hamilton s-a distanţat la 62 de puncte de Sebastian Vettel

Hamilton nu crede că incidentul de la Montreal a schimbat ceva din relaţia sa cu Vettel: ”Confirm ce a spus Seb despre respectul care a existat întotdeauna între noi. Concurăm împreună de mulţi ani şi el este persoana contra căreia îmi place cel mai mult să mă lupt. Apreciez întotdeauna ocaziile de mă bate, cum a fost acum şi în anii precedenţi. Sunt amintiri pe care le preţuiesc şi sper că vor fi multe altele”.

Cu cinci victorii şi două locuri secunde în primele şapte curse ale sezonului, Lewis Hamilton are 29 de puncte avans faţă de al doilea clasat din ierarhia generală, Valtteri Bottas, şi 62 în faţa locului 3, Sebastian Vettel.

Hamilton are cinci titluri mondiale în carieră (2008, 2014, 2015, 2017 şi 2018), în timp ce Vettel a devenit de patru ori campion al lumii în Formula 1 (2010, 2011, 2012 şi 2013).