Sebastian Vettel, apărat de trei foşti campioni mondiali din Formula 1

Foştii campioni mondiali au sărit în apărarea lui Sebastian Vettel, care a ratat victoria în Marele Premiu al Canadei după ce a fost sancţionat cu cinci secunde de comisarii de cursă.

Germanul de la Ferrari a fost penalizat pentru că ar fi revenit pe pistă într-un mod neregulamentar, în faţa lui Lewis Hamilton.

Este foarte jenant. N-am avut nicio plăcere să privesc această cursă. Doi campioni mondiali au pilotat într-un mod strălucit, dar rezultatul a fost unul mincinos”, a scris pe reţelele de socializare britanicul Nigel Mansell, campion mondial în 1992.

Şi Damon Hill a contestat decizia FIA.

Pentru mine a fost un incident de cursă. Vettel nu putea să se oprească şi să rămână în afara pistei. Din punctul meu de vedere nu merita o penalizare, dar regulile sunt reguli şi au decis să le aplice”, a spus campionul mondial din 1996.

Campionul din 1978 din “Marele Circ”, americanul Mario Andretti, susţine că ”rolul comisarilor este să penalizeze manevrele periculoase flagrante, nu erorile rezultate dintr-o cursă strânsă. Ce s-a întâmplat în Canada este inacceptabil la nivelul sportului nostru”.

FIA a respins apelul celor de la Ferrari

Ferrari a contestat decizia comisarilor, însă FIA l-a respins și a confirmat clasamentul final al  Marelui Premiu al Canadei, de la Montreal.

Mercedes a câştigat toate cele şapte curse din acest sezon al Formulei 1, iar Lewis Hamilton a obținut a 78-a victorie a carierei la Montreal şi a șaptea în Canada, unde a egalat performanța germanului Michael Schumacher.

Hamilton e liderul clasamentului general, cu 162 de puncte, 62 în faţa lui Vettel, al treilea în ierarhia generală.