Sebastian Vettel e furios pentru modul în care a pierdut cursa din Canada

Sebastian Vettel se consideră nedreptăţit de decizia comisarilor de cursă de la Marele Premiu al Canadei, care l-a privat de victoria obţinută pe pistă în faţa lui Lewis Hamilton. Germanul a primit o sancţiune de cinci secunde pentru că l-ar fi înghesuit pe britanic spre parapet, la revenirea pe pistă, şi nu i-ar fi permis să-l depăşească.

Am pierdut spatele maşinii. Cred că s-a văzut clar că eram la limită, am forţat foarte tare toată cursa. Când am ieşit pe iarbă, toată lumea ştie că nu ai prea multă aderenţă, iar la revenirea pe pistă am încercat să preiau controlul maşinii. Când am reuşit, l-am văzut în retrovizoare pe Lewis, chiar în spatele meu. Sunt fericit pentru cursa mea, dar nu sunt fericit cu decizia luată de comisari. E puţin ciudat că nu ai câştigat deşi ai trecut primul linia de sosire, dar nu cred că am făcut ceva rău sau că aş fi putut face altfel. Nu ştiu ce greşeală cred ei că am comis. Cred că toată lumea de acolo este de acord cu mine’‘, a fost reacţia pilotului german al Scuderiei Ferrari.

Şi Mattia Binotto, directorul echipei italiene, a contestat penalizarea lui Vettel.

Este decizia comisarilor, dar cu siguranţă nu suntem mulţumiţi şi nu suntem de acord. Din punctul nostru de vedere, Sebastian nu putea face altceva decât ce a făcut. A avut şansa să rămână pe pistă şi nu a fost nimic premeditat în ce a făcut. Nu suntem de acord cu această decizie. Au existat în trecut situaţii similare şi nu au fost judecate la fel cu cea de azi. Nu cred că a fost luată decizia corectă”, a spus Binotto.

Sebastian Vettel, protest inedit după cursa din Montreal

Cvadruplul campion mondial a protestat pentru decizia comisarilor după cursă și nu și-a adus monopostul în fața boxelor, la final. Germanul a luat chiar plăcuța cu numărul 1 din fața mașinii lui Hamilton și a trecut-o în locul unde ar fi trebuit să se afle bolidul său, în aplauzele fanilor Ferrrari din apropiere.

Sebastian Vettel are 100 de puncte şi este pe locul 3 în clasamentul general al piloţilor, la 62 de puncte în urma liderului Lewis Hamilton.

Germanul în vârstă de 31 de ani are două locuri 2 consecutive în sezonul 2019 din Formula 1, după ce nu terminase mai sus de locul 3 în primele cinci curse din acest an.