Mercedes s-a temut că Lewis Hamilton nu va lua startul în Canada

Mercedes s-a temut că Lewis Hamilton nu va putea lua startul în Marele Premiu al Canadei, de duminică, în care a obţinut a cincea victorie din acest sezon.

Britanicul s-a impus graţie penalizării de cinci secunde primite de rivalul de la Ferrari, Sebastian Vettel.

Șeful lui Mercedes, Toto Wolff, susţine că înlocuirea sistemului hidraulic la mașina lui Hamilton a pus în dubii chiar participarea cvintuplului campion mondial în cursa de la Montreal.

“Ceea ce pare a fi doar o victorie a fost un weekend foarte dur pentru echipa din spatele scenei. Am avut o mașină cu probleme din cauza scurgerii hidraulice. Nu eram siguri dacă putem începe cursa, nici dacă o putem încheia. Jumătate din echipă suferea de gripă. Am avut motorul care a explodat pe mașina lui Lance Stroll (n.r. pilotul lui Racing-Point Mercedes), nu ştiam dacă asta ne va afecta şi pe noi. A fost una dintre cele mai dificile săptămâni de cursă pe care mi-o amintesc, deși nu arăta deloc așa ceva din exterior”, a dezvăluit Wolff.

Lewis Hamilton s-a distanţat la 29 de puncte de colegul Valtteri Bottas

Conducătorul echipei germane susţine câ a avut un stres suplimentar după pedeaspa primită de Sebastian Vettel, care i-a facilitat victoria lui Lewis Hamilton.

“Cred că Hamilton a vrut să-l depăşească pe pistă şi să spună <Am câștigat cursa pe pistă>  decât să câștige cu pedeapsa de cinci secunde a lui Vettel. Asta a încercat să realizeze. Știam asta şi nu eram cnfortabil cu asta deoarece frânele se supraîncălzeau”, a mai spus Toto Wolff.

Cu cinci victorii în primele şapte curse ale sezonului, Lewis Hamilton şi-a consolidat primul loc în clasamentul general: are 29 de puncte în faţa lui Valtteri Bottas şi 62 peste Sebastian Vettel.