Nico Rosberg îl pune la zid pe Sebastian Vettel: “Pedeapsă absolut meritată”

Campionul mondial al Formulei 1 din 2016, Nico Rosberg, face notă discordantă cu majoritatea fanilor şi foştilor piloţi din “Marele Circ”: e convins că sancţiunea primită de Sebastian Vettel în Germania este meritată.

Pilotul lui Ferrari a pierdut victoria la Montreal din cauza pedepsei de cinci secunde primite pentru că l-ar fi obstrucţionat pe Lewis Hamilton, care a şi câştigat Grand Prix-ul de duminică.

“Vettel țipa: <Am cauciucurile murdare, nu mai aveam control, unde voiaţi să merg? M-am chinuit să ţin maşina sub control și nu l-am putut vedea pe Lewis>. Minunat, dar Lewis era acolo. Regulamentul spune că, atunci când ieşi de pe pistă, trebuie să te întorci în siguranță. Cred că Vettel ar fi putut lăsa uşor un pic mai mult spațiu, mai ales în faza finală, după ce Lewis a început să frâneze. Ar fi putut lăsa mai mult spațiu, dar nu a făcut-o. Nu i-a lăsat aproape niciun spațiu lui Lewis. Și Lewis a văzut că este o situație periculoasă, deoarece Vettel era din ce în ce mai aproape, așa că a trebuit să renunțe. M-am uitat la reluări de multe, multe ori. Lewis ar fi ajuns în parapet dacă ar fi rămas acolo pentru că, imediat după aceea, Vettel a continuat să se deplaseze din ce în ce mai mult. Distanţa era atât de mică încât Lewis l-ar fi atins fie pe Vettel, fie zidul. Este foarte, foarte clar că, din păcate, a fost o revenire nesigură pe pistă. Aceasta este regula, trebuie să te întorci în siguranță pe traseu, astfel că este o pedeapsă absolut meritată”, a declarat fostul pilot al lui Mercedes.

Keke Rosberg l-ar fi penalizat “în proporţie de 60 %” pe Vettel

Rosberg a dezvăluit că a vorbit despre incident şi cu tatăl său, Keke Rosberg, despre incident, iar campionul mondial din 1982 crede că “Vettel ar fi trebuie penalizat 60 % da, 40 % nu”.

Nico Rosberg l-a criticat pe Vettel şi pentru că a lăsat emoțiile să intervină, deoarece a avut încă șansa de a câștiga cursa şi după pedeapsa primită.

“În loc să te plângi echipei în cască atunci când se ia o decizie, pe care știi că nu o poţi schimba în nici un fel.. El se plânge și se plânge mai degrabă decât să se concentreze asupra condusului și să încerce să scoată aceste cinci secunde, când era deja la 3,3 secunde în faţă. Aveai șansa să câștigi cursa. A fost o slăbiciune a lui Vettel. Crede foarte mult în el și întotdeauna crede că are dreptate şi caută mereu să învinovățească alți oameni. Își pierde concentrarea în acele momente și nu profită la maximum. După cursă, toate acele gesturi și comentarii neplăcute, când i-a numit <orbi> pe comisarii de cursă, nu erau necesare”, a mai spus fostul pilot, în vârstă de 33 de ani.

Sebastian Vettel e al treilea în clasamentul general al piloţilor, cu 100 de puncte, 62 în spatele liderului Lewis Hamilton.