Ferrari nu i-a spus lui Leclerc că Vettel a fost sancţionat

Ferrari a uitat să îl informeze şi pe monegascul Charles Leclerc în privinţa pedepsei de cinci secunde primită de Sebastian Vettel în Marele Premiu al Canadei.

Sancţiunea avea să-l coste victoria pe pilotul german.

Leclerc a redus diferenţa pe final faţă de primii doi clasaţi, fără să ştie că există șansa de a încheia cursa pe locul al doilea dacă se apropie la mai puţin de cinci secunde de Vettel.

Pilotul din Monaco a ratat în final la puțin peste o secundă locul 2, un rezultat care l-ar fi costat puncte importante pe Vettel în lupta pentru titlu.

Directorul de la Ferrari, Mattia Binotto a recunoscut că Leclerc nu a primit nicio veste despre pedeapsa lui Vettel.

“Nu i-am spus. A fost o greșeală din partea noastră. Am fost foarte ocupați la standuri și pur și simplu am uitat. Ar fi trebuit să o facem, dar nu am făcut-o.”, a recunoscut Binotto.

Charles Leclerc nu şi-ar fi schimbat strategia

Leclerc suşţine că, şi dacă ar fi știut despre pedeapsa lui Vettel, nu ar fi putut termina pe locul 2 la Montreal-

“Nu aş fi făcut altceva nici dacă aş fi ştiut. Oricum am tras din greu pentru a încerca să mă apropii. Am văzut că se luptă și am văzut că au fost aproape unul de altul, noi eram destul de rapizi. Am luptat din greu, pentru ca, dacă s-ar întâmpla ceva, să fiu cât mai aproape posibil. Nu, nu mi-aş fi schimbat abordarea nici dacă ştiam (n.r. de pedeapsa lui Vettel)”, a mai spus pilotul aflat la primul sezon la Ferrari.

Leclerc a încheiat în Canada pentru a doua oară pe podium în 2019, după locul 3 din Bahrein. şi este pe locul 5 la general, cu 72 de puncte, 16 în spatele lui Max Verstappen şi 28 în urma lui Sebastian Vettel.