Jacques Villeneuve îl apără şi el pe Vettel: “Ricciardo n-a fost sancţionat pentru mai mult”

Jacques Villeneuve se alătură corului foştilor campioni mondiali care i-au luat apărarea lui Sebastian Vettel.

Germanul a ratat victoria în Canada din cauza penalizării de cinci secunde primite pentru că l-ar fi obstrucţionat pe Lewis Hamilton.

Villeneuve susţine că manevra defensivă a lui Daniel Ricciardo a fost mult mai periculoasă decât cea a lui Vettel.

Campionul mondial din 1997 se referă la modul în care australianul Ricciardo l-a ţinut în spate pe Valtteri Bottas la începutul cursei, manevră nesancţionată de comisari,

“Nu am fost surprins de sancțiunea lui Vettel, pentru că de multe ori se dau pedepse opuse faţă de ceea ce se întâmplă. Ricciardo trebuia pedepsit pentru modul în care a condus pe acea linie dreaptă şi nu a primit nicio sancţiune. Deseori s-a întâmplat așa şi este rău pentru F1. Dacă Vettel ar fi făcut ceva murdar, așa cum a făcut Ricciardo pe linie dreaptă, ar fi meritat o pedeapsă, ar fi fost în regulă chiar dacă asta ar fi însemnat o nouă victorie pentru Lewis”, a declarat fostul campion al lumii cu Williams.

Jacques Villeneuve are 11 victorii în F1

Villeneuve e convins că Vettel nu l-a obstrucţionat intenţionat pe Hamilton.

“Ar trebui să existe o diferență între intenție și ce s-a întâmplat duminică, mai ales pentru că șoferul din spate știe ce se întâmplă. Lewis știa unde merge Vettel, iar germanul ar fi putut să revină pe pistă mult mai agresiv, însă nu a făcut-o. Lewis a procedat bine, a reușit să impună o pedeapsă pentru Vettel. Este foarte bun la asta!”, a mai spus Villeneuve, ajuns la 48 de ani.

Williams, BAR, Renault şi Sauber sunt echipele la care a pilotat Jacques Villeneuve în F1, între 1996 şi 2006. Canadianul are 11 victorii, 23 de clasări pe podium şi 235 de puncte în cariera din “Marele Circ”.