MotoGP Catalonia – preview: Continuă lupta Marquez – Dovizioso

Campionatul Mondial de motociclism viteză se mută pentru a şaptea etapă din 2019 pe Circuit de Barcelona-Catalunya.

Joi, 13 iunie, s-au împlinit 70 de ani de la prima cursă în Motomondial, din 1949.

Spaniolul Marc Marquez este lider în clasamentul general al clasei MotoGP, înaintea weekendului special de la Barcelona, cu un avantaj de 12 puncte față de Andrea Dovizioso.

Italianul Danilo Petrucci e însă pe val, după ce a câştigat cursa anterioară, de la Mugello. A fost prima victorie la MotoGP pentru Petrucci, iar Ducati speră într-un nou rezultat excelent şi pe circuitul catalan.

În 2017, Andrea Dovizoso a câștigat la Mugello şi a repetat succesul la Barcelona. Aceeaşi performanţă a realizat-o 12 luni mai târziu şi Jorge Lorenzo, la primele sale victorii pentru Ducati.

Danilo Petrucci visează şi el la o astfel de reuşită în acest an, iar greutatea de pe umerii săi a dispărut după victoria din urmă cu două săptămâni.

Lupta pentru titlu dintre Marquez și Dovizioso va continua și în Catalonia. Italianul a fost bucurat să-şi vadă compatriotul şi colegul învingător la Mugello, însă a mai pierdut teren faţă de Marquez, care a terminat în faţa sa, pe locul 2.

Ducati a câștigat ultimele două curse din Barcelona, unde Marquez are o singură victorie în MotoGP.

Marc Marquez a terminat pe locul 2 în ultimele trei Grand Prix-uri de la Barcelona, în timp ce Dovizioso a abandonat aici anul trecut.

Valentino Rossi vine după un weekend de coșmar la Mugello. Veteranul a pornit de pe locul al 18-lea, după care a abandonat în cursă.

Campion mondial de nouă ori, “Doctorul” a coborât pe locul 5 în clasamentul general.

Rossi a avut mult succes în trecut și la Barcelona, unde are șapte victorii la clasa regină şi a terminat pe podium în 2018.

Alex Rins vine o cursă foarte bună în Italia, unde a terminat pe locul 4 deşi a plecat de pe 13 şi este la doar 27 de puncte în spatele lui Marquez.

Fabio Quartararo, Maverick Viñales și Jorge Lorenzo vor fi şi ei de urmărit în acest weekend.

MotoGP, clasament general

Moto2

La clasa Moto2, spaniolul Alex Marquez caută a treia victorie consecutivă, după cele din Franţa şi Italia, caz în care ar egala numărul de succese din 2019 ale lui Lorenzo Baldassarri. Italianul are doar două puncte în faţa lui Marquez la general, în timp ce elveţianul Thomas Luthi e la numai patru puncte în spatele liderului.

Moto2, clasament general

Moto3

La clasa Moto3 am avut parte de şase câştigători diferiţi în primele şase etape ale sezonului. Al doilea clasat la general, italianul Lorenzo Dalla Porta, aflat la numai trei puncte în spatele liderului Aron Canet, speră să confirme tradiţia şi să obţină la Barcelona prima victorie din 2019, an în care are trei locuri 2.

Moto3, clasament general

CIRCUIT BARCELONA, CARACTERISTICI