MotoGP Catalonia – calificări: Al doilea pole pentru Fabio Quartararo

MotoGP Catalonia – calificări: Al doilea pole pentru Fabio Quartararo

Yamaha a dominat calificările Marelui Premiu al Cataloniei, la clasa MotoGP.

Toate cele patru motociclete ale producătorului japonez s-au clasat în primele cinci locuri din Q2.

La numai 11 zile după ce a fost supus unei intervenții chirurgicale la braț, Fabio Quartararo a obţinut al doilea pole position la clasa regină după ce l-a depăşit pe liderul clasamentului general, spaniolul Marc Marquez (Repsol Honda) cu numai 15 miimi de secundă.

Un alt iberic, Maverick Vinales, completează prima linie a grilei de start. Este prima calificare de pe linia 1 a grilei din Argentina încoace pentru Vinales, care a depăşit alţi doi rideri de la Yamaha, Franco Morbidelli și Valentino Rossi.

Andrea Dovizioso va porni doar al șaselea, chiar în fața colegului de la Ducati, Danilo Petrucci.

Alex Rins de la Suzuki, cel mai rapid în antrenamente, va fi al optulea pe grilă, în faţa lui Cal Crutchlow şi Jorge Lorenzo.

MotoGP, calificări

Moto2

Spaniolul Augusto Fernandez a obţinut cel mai bun timp al calificărilor la clasa Moto2. Ibericul l-a depăşit cu 21 de miimi de secundă pe elveţianul Thomas Luthi, iar britanicul Sam Lowes va porni al treilea în cursa de la Barcelona.

Moto2, calificări

Moto3

Argentinianul Gabriel Rodrigo va porni din pole position la clasa Moto3 în Grand Prix-ul Cataloniei, după ce l-a depăşit cu 21 de miimi de secundă în calificări pe japonezul Ai Ogura. Italianul Tony Arbolino a fost cu peste trei zecimi mai lent decât Rodrigo şi s-a clasat al treilea în calificări.

Moto3, calificări