MotoGP Catalonia: Marc Marquez, la a patra victorie din 2019

MotoGP Catalonia: Marc Marquez, la a patra victorie din 2019

Marc Marquez a câştigat Marele Premiu al Cataloniei, la clasa MotoGP.

Spaniolul de la Honda a fost urmat pe podium de francezul Fabio Quartararo (Yamaha) şi italianul Danilo Petrucci (Ducati).

Cronometrat în 40:31.175, ibericul l-a depăşit cu 2,6 secunde pe pilotul plecat din pole position, Fabio Quartararo, aflat la prima clasare pe podium din cariera sa, şi cu 4,5 secunde pe Danilo Petrucci.

Marc Marquez şi-a consolidat avansul în clasamentul general, după o cursă marcată de căzăturile din primele tururi ale spaniolilor Jorge Lorenzo (Honda) şi Maverick Vinales (Yamaha) şi italienilor Andrea Dovizioso (Ducati) şi Valentino Rossi (Yamaha).

La a patra victorie în acest sezon, Marquez are 140 de puncte la “general”, 37 mai mult decât Andrea Dovizioso şi 39 în plus faţă de spaniolul Alex Rins (Suzuki).

MotoGP, Marele Premiu al Barcelonei

MotoGP, clasament general

Spaniolul Alex Marquez (Kalex) a câştigat a treia cursă consecutivă la clasa Moto2, după ce a încheiat cursa în 38:25, 678.

Pe podium au mai urcat coechipierul său elveţian de la Kalex, Thomas Luthi, la aproape două secunde în spate, şi un alt spaniol, Jorge Navarro (Speed Up), la 2,5 secunde.

Italianul Lorenzo Baldasarri (Kalex) a abandonat şi a pierdut şefia clasamentului general. Noul lider e Alex Marquez, cu 111 puncte, urmat de Thomas Luthi, 104 puncte, şi Jorge Navarro, 89.

Moto2, Marele Premiu al Barcelonei

Moto2, clasament general

La Moto3 s-a impus spaniolul Marcos Ramirez (Honda), al şaptelea câştigător în tot atâtea curse în actualul sezon la clasa “mezină”.

Cronometrat în 38:36.156, Ramirez i-a depăşit după un finish plin de tensiune pe Aron Canet şi italianul Celestino Vietti (ambii pe KTM).

Cursa a oferit nu mai puţin de 12 abandonuri, iar Ramirez este al 12-lea câştigător în ultimele 12 curse de Moto3, incluzând aici şi cursele din sezonul trecut.

Aron Canet e lider la “general” la Moto3, cu 103 puncte, urmat de doi italieni de la Honda, Lorenzo Dalla Porta, 80 de puncte, şi Niccolo Antonelli, 75 de puncte.

Moto3, Marele Premiu al Barcelonei

Moto3, clasament general