Lewis Hamilton, nemulţumit de viteza Mercedes pe liniile drepte

Mercedes a câștigat toate cele șapte curse din acest sezon, iar Lewis Hamilton cinci dintre acestea, însă pilotul britanic a identificat capitolul la care rivala Ferrari i-a devenit superioară constructorului german.

“Au fost atât de rapizi pe liniile drepte. Ei au cu siguranță un power mode pe care noi nu îl avem în prezent. Au forţă incredibilă pe linii drepte, chiar şi când eu am DRS-ul deschis”, a spus liderul clasamentului general.

Lewis Hamilton a pierdut şi şase zecimi faţă de Ferrari în linie dreaptă

Hamilton a simțit în calificările de la Montreal că pierde până la șase zecimi de secundă pe liniile drepte.

“Au făcut în mod clar o treabă excelentă cu unitatea lor de putere. Mercedes era în față în această zonă cu destul de mult. Mai avem de lucru acolo, pentru că sunt înaintea noastră în momentul de față”, a mai spus pilotul lui Mercedes.

Marele Premiu al Canadei a fost cea mai bună șansă a lui Ferrari de a învinge Mercedes de la Grand Prix-ul Bahreinului încoace. Mercedes a câştigat însă şi la Montreal şi are 123 de puncte în faţa lui Ferrari în ierarhia constructorilor.

Lewis Hamilton are 29 de puncte peste coechipierul Valtteri Bottas şi 62 în faţa lui Sebastian Vettel înaintea Marelui Premiu al Franţei, de la Le Castellet.