Max Verstappen nu e de acord cu modul în care se vor schimba regulile din 2021

Max Verstappen nu crede că echipele din Formula 1 ar trebui să aibă o influenţă atât de mare în schimbarea regulilor din “Marele Circ”, prevăzută începând cu sezonul 2021.

Pilotul lui Red Bull consideră că ar trebui să existe “o persoană responsabilă” pentru a stabili noile reguli.

F1 a convenit să amâne până în octombrie publicarea regulilor care vor fi valabile din 2021.

“Toate echipele vor schimbări care să le avantajeze. Mercedes este, desigur, foarte mulțumită de aceste reguli. În opinia lor trebuie schimbate puține lucruri. Echipe care nu se descurcă atât de bine în prezent desigur că vor reguli diferite, dar poate că au un cuvânt prea puţin important.

Dacă ai un motor Ferrari ca o echipă de clienți, eşti cu Ferrari, iar dacă ai motor Mercedes, atunci eşti cu Mercedes. Există atât de multă politică în spatele acestor schimbări. Ar trebui să existe doar o singură persoană la FIA care să spună: < Băieți, OK, astea sunt regulile>”, e de părere pilotul olandez al lui Red Bull.

Max Verstappen vrea schimbări la caracteristicile pneurilor

O mare parte din atenția acordată schimbării regulilor F1 din 2021 se bazează pe un  mai mare echilibru financiar între echipe, însă Verstappen consideră că lucruri cele mai importante care trebuie schimbate sunt caracteristicile pneurilor.

“Marea problemă pe care o avem ca piloţi este că nu putem forța când suntem în spatele cuiva deoarece anvelopele se supraîncălzesc. Acestea sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie să le lucrăm, în folosul publicului.

Pe anumite piste poți merge mai încet cu o secundă decât poţi merge și totuşi nu te va întrece nimeni pentru că nu te poți urmări unul pe celălalt.

Noi am spus în 2015 și 2016 că mașinile erau prea lente, alunecau prea mult. Apoi s-a ajuns la mașinile cu forţă mai mare. Dar, desigur, există și alte modalități de a crea forță. Dacă doriți doar să mergeți mai repede și mai repede, aţi putea la fel de bine să puneți un robot în mașină. Dar trebuie să fie atractiv şi pentru fani.

Dacă totul se va încetini cu una sau două secunde nu e nicio problemă atâta timp cât ne putem urmări îndeaproape”, a mai spus pilotul lui Red Bull.

Max Verstappen e pe locul 4 în clasamentul general al piloţilor, cu 88 de puncte, 12 în urma lui Sebastian Vettel, după ce a încheiat toate cursele din 2019 între locurile 3 şi 5.