Ferrari mai speră că Vettel va scăpa de sancţiunea din Canada

Ferrari solicită FIA să revizuiască decizia de a-l pedepsi pe Sebastian Vettel la Marele Premiu al Canadei.

Pilotul german a ratat victoria în faţa lui Lewis Hamilton din cauza unei penalizări de cinci secunde primite la Montreal, însă Ferrari dorește ca administratorii FIA să studieze din nou cazul.

Deși sancțiunea nu a putut fi contestată conform regulilor FIA, Codul Sportului Internațional  oferă opțiunea unei revizuiri a deciziilor post-eveniment, în condițiile apariţiei a noi dovezi care nu erau disponibile la momentul respectiv.

Articolul 14.1.1 al Codului prevede că “dacă se descoperă un nou element semnificativ și relevant care nu era disponibil pentru părțile care solicită revizuirea la momentul concursului în cauză”, atunci FIA poate revedea cazul.

Ferrari a avut termen până duminică să depună cererea de reexaminare, iar Scuderia italiană a confirmat luni că a solicitat în scris celor de la FIA revizuirea deciziei. Nu există însă detalii în privinţa noilor dovezi pe care le-ar avea FIA.

FIA va studia solicitarea Ferrari la Marele Premiu al Franţei

FIA va studia, cel mai probabil, cazul la Marele Premiu al Franţei, din acest weekend, prima  decizie urmând a fi dacă noile dovezi ale lui Ferrari vor fi sau nu admise.

Dacă noile informații vor fi considerate semnificative, FIA va audia Ferrari cu privire la  motivul pentru care italienii consideră greşită decizia de a-l pedepsi pe Sebastian Vettel.

După locul 2 din Canada, Sebastian Vettel este pe locul 3 în clasamentul general al piloţilor, cu 100 de puncte, 62 în urma liderului Lewis Hamilton. Ferrari este pe 2 în ierarhia constructorilor, cu 172 de puncte, 123 în urma lui Mercedes.